Exact: Hoe gaat Boxwise om met samenstellingen?

In Exact zijn meerdere mogelijkheden om eindproducten samen te stellen uit componenten of bij het leveren van een product volgartikel(en) te leveren. Boxwise ondersteunt het leveren van (voorraadhoudende) producten die zichtbaar zijn op de verkooporder. Dit heeft gevolgen voor de ondersteuning van de verschillende inrichtingswijzen in Exact.

Varianten

Boxwise ondersteunt het werken met varianten. Lees bij Exact meer over E-Variant.

Varianten zorgen ervoor dat na de invoer van een variant-artikel automatisch extra artikelen worden toegevoegd. Deze toevoeging gebeurt op de verkooporder, waardoor Boxwise de extra artikelen kan orderpicken.

Bij varianten worden alle artikelen die voorraadhoudend zijn ook uit de voorraad geleverd. Zowel het ingevoerde als de toegevoegde variant artikelen zullen dus worden geleverd.

Stuklijsten

Boxwise kan niet omgaan met het leveren van artikelen in een stuklijst via 'Exploderen-Levering'. Lees bij Exact meer over E-Stuklijst. Deze werkwijze wordt ook wel explosie-artikel genoemd.

Omdat de voorraadhoudende artikelen in de stuklijst pas verwerkt worden tijdens het genereren van de pakbon, mist Boxwise deze informatie op de verkooporder.

Productie

Lees bij Exact meer over E-productie.

Boxwise ondersteunt het leveren van eindproducten die via productie op voorraad zijn geproduceerd. In dit geval is het eindproduct voorraadhoudend.

Boxwise haalt standaard geen stuklijsten op en kan dus niet picken voor productie.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0