Afas: Hoe gaat Boxwise om met samenstellingen?

In Afas zijn meerdere mogelijkheden om eindproducten samen te stellen uit componenten of bij het leveren van een product volgartikel(en) te leveren. Boxwise ondersteunt het leveren van (voorraadhoudende) producten die zichtbaar zijn op de verkooporder. Dit heeft gevolgen voor de ondersteuning van de verschillende inrichtingswijzen in Afas.

Explosie samenstelling

Boxwise ondersteunt het werken met explosie op de verkooporder via 'Orderregels genereren'. Lees bij Afas meer over Explosie-samenstelling.

De instelling 'Orderregels genereren' zorgt ervoor dat na de invoer van een explosie-samenstelling automatisch extra artikelen worden toegevoegd. Deze toevoeging gebeurt op de verkooporder, waardoor Boxwise de extra artikelen kan orderpicken.

Er is een samengesteld artikel van het type "Explosie" , bijvoorbeeld Artikel D, dit is het hoofdartikel en is niet-voorraadhoudend. Onderliggende artikelen voor deze samenstelling zijn artikel A, artikel B en artikel C.
Als je artikel D in de verkooporder zou zetten, dan "explodeert" dit artikel, en zorgt voor 3 losse orderregels, namelijk Artikel A, artikel B en artikel C. Deze 3 artikelen komen vervolgens ook zichtbaar in Boxwise bij leverbare regels ( mits leverbaar uiteraard ). Deze 3 artikelen kunnen dan ook los gepickt worden via de scanner en geleverd via Boxwise.

Boxwise kan niet omgaan met explosie waarbij 'Orderregels genereren' uitgevinkt staat. Omdat de voorraadhoudende artikelen in de samenstelling pas verwerkt worden tijdens het genereren van de pakbon, mist Boxwise deze informatie op de verkooporder.

Maakartikel

Lees bij Afas meer over Productie en Maakartikelen.

Boxwise ondersteunt het leveren van eindproducten die via maakartikel/productie op voorraad zijn geproduceerd. In dit geval is het eindproduct voorraadhoudend. Deze artikelen dienen middels een productieorder in AFAS te worden afgehandeld. Op het moment dat de productie in AFAS gereedgemeld wordt, dan wordt het eindproduct ( welke ook als regel op de verkooporder staat ) opgeboekt op de voorraad en zal de verkooporder waar het artikel in gevraagd wordt verschijnen onder leverbaar. Het eindproduct kan dan middels boxwise gepickt worden met de scanners en verzonden.

Boxwise haalt standaard geen productieorders op en kan dus niet picken voor productie.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0