Sorteren tijdens het picken en packen

Het is in boxwise mogelijk om in één keer voor meerdere klanten de artikelen te picken. Je dient in dat geval een batch aan te maken met orders van meerdere klanten. Vervolgens zijn er twee methoden om de artikelen weer gescheiden in te pakken en te verzenden:

  • Sorteren tijdens picken
  • Sorteren tijdens inpakken

Sorteren tijdens picken

Bij deze methode wordt voor elke klant in de batch een letter gegenereerd. Tijdens het picken zie je per pickregel voor welke letter je welk aantal moet picken.

Bij deze methode is het gewenst dat je op de pickkar bakken (of andere afscheidingen) hebt met dezelfde letters. Op die manier kan je het artikel tijdens het picken direct in de juiste bak leggen. Het is instelbaar of de bak ook gescand moet worden.

Wanneer alle artikelen zijn gepickt, kunnen de artikelen ingepakt en verzonden worden. Na het openen van de gepickte batch zie je alle klanten met bijbehorende letter. Het is nu heel makkelijk om het juiste bakje te pakken voor de juiste klant.

De artikelen op de pickkar hoeven dus niet meer uitgezocht te worden wat enorm veel tijd kan schelen.

Sorteren tijdens inpakken

Bij deze methode zie je tijdens het picken niet voor welke klant je een artikel pickt. Alle artikelen in de batch worden gepickt en niet gescheiden op de pickkar gelegd. Nadat alle artikelen zijn gepickt, volgt het inpakproces. Na het openen van de gepickte batch, zie je een overzicht van alle klanten in de batch. Per klant zie je vervolgens welke artikelen er geleverd moeten worden.

De volgende tips kunnen helpen om dit proces efficiënter uit te voeren:

  • Wanneer je een artikel scant, worden de klanten gefilterd. Alleen de klanten met het betreffende artikel zijn nog zichtbaar. Indien het artikel alleen voor één klant benodigd is, wordt direct het inpakscherm geopend.
  • Met batch profielen kan je slimme batches laten genereren met bijvoorbeeld alleen maar orders met één orderregel met aantal 1. Met elk artikel wat je vervolgens scant, heb je dan direct de hele zending voor de klant compleet. 
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0