Ad-hoc picken met de Warehouse app

Wanneer je niet batch gestuurd wilt picken maar ad-hoc, dan is dat mogelijk via de functionaliteit Ad-hoc picken. Bij ad-hoc picken selecteert de orderpicker zelf in de app de orders die hij gaat picken.

Overzicht van orders

Na het selecteren van Ad-hoc picken in het hoofdmenu, kom je in het scherm met de openstaande orders. Dit zijn alle openstaande orders die deels of volledig leverbaar zijn, het percentage leverbaar staat per order genoteerd. Productieorders en RTV orders worden in tegenstelling tot het overzicht van orders in de management portal niet getoond in dit overzicht, hier komt een apart menu item voor.

Ad-hoc picking - 1.png

De volgende informatie is voor elke order zichtbaar:

 • Ordernummer
 • Klantnaam + nummer
 • Aantal leverbare regels / totaal aantal regels
 • Leverdatum
 • Percentage leverbaar
  • Groen: order 100% leverbaar
  • Grijs: niet 100% leverbaar, deellevering wel toegestaan
  • Rood: niet 100% leverbaar en deellevering niet toegestaan
 • Ordertag

Zoeken, filteren en sorteren

Uiteraard kan er gezocht en gefilterd worden in het overzicht van de orders. Het zoeken doe je via het loepje, je kunt vervolgens op alle belangrijke velden van een order zoeken. Denk aan het ordernummer, klantnummer of de klantnaam.

Voor het filteren zijn een tweetal filterchips beschikbaar: type order, ordertag. Na activatie van deze chips worden ze zichtbaar boven de lijst en wordt de lijst vanzelfsprekend ook gefilterd.

De standaard sortering van de lijst met orders is op basis van het ordernummer (oplopend). Het is echter mogelijk om deze sortering aan te passen. Zie het onderstaande schermafdruk voor de mogelijkheden.

Ad-hoc picking - 2.png

Selecteren van orders om te picken

Als je één order wilt picken, dan druk je simpelweg op de betreffende order. Na selectie wordt automatisch een batch gegenereerd en kom je in de picklijst terecht.

Als je voor meerdere orders (of klanten) wilt picken, dan kan dat via de multi-select functionaliteit. Schakel deze in en selecteer alle orders die je wilt picken, druk vervolgens op Picken starten.

Ad-hoc picking - 5.png

Wanneer je de picklijst direct verlaat en geen regels pickt, wordt de batch automatisch weer verwijderd. Als je een deel pickt en de batch verlaat, dan kan je de batch weer terugvinden onder het menu item "Batch picken".

Picken

Het picken zelf gebeurt op precies dezelfde wijze als bij batch picken. Op de volgende KB pagina wordt dit uitgebreid beschreven: Batch picken.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0