Wat te doen als mijn Skorpio scanner niet opstart of oplaadt?

Start de Skorpio scanner wel op maar kan je alleen boxwise niet starten? Klik hier voor de oplossing.

Start de Skorpio scanner niet en heb je reeds een soft reset en hard reset geprobeerd? Dan kan het zo zijn dat de batterij of oplaadstation van de scanner leeg of defect is. Onderneem de volgende stappen om dit te controleren:

  1. Controleer of het oplaadstation goed is aangesloten. Dit is het geval indien het linker lampje van het oplaadstation groen kleurt.
  2. Zet de scanner stevig in het oplaadstation. Het linker lampje van de scanner zal rood zijn als indicatie dat de scanner wordt opgeladen. Haal de scanner na een aantal uur uit het oplaadstation en controleer of de scanner aan gaat.
  3. Check de status van de interne batterij (zie Interne Batterij). Als deze nog steeds niet is opgeladen, zet de scanner dan langer dan 24 uur in het oplaadstation of probeer een ander oplaadstation.
  4. Stop een andere batterij/accu in de scanner en kijk of de scanner nu wel kan starten en goed wordt opgeladen. Als dat het geval is, dan is de andere batterij mogelijk defect.
  5. Plaats de mogelijk 'defecte' batterij los in het oplaadstation. Controleer na een aantal uur of de batterij nu wel is opgeladen door deze in een scanner te plaatsen en die op te starten.
  6. Probeer de scanner op te laden met een ander oplaadstation en controleer of de scanner of de batterij aan de achterkant dan wel worden opgeladen.
  7. Maak de contacten van het oplaadstation schoon met alcohol zodat de scanner beter contact kan maken en probeer het nogmaals.


Reparatie

Indien de bovenstaande stappen niet tot de oplossing hebben gebracht, dan zal de scanner verder onderzocht moeten worden. Stuur een reparatie aanvraag in via onze kennisdatabank. Vergeet niet om het serienummer van de scanner mee te sturen. Deze vind je als je de batterij eruit haalt op het stickertje achter s/n.

Interne Batterij
De Skorpio scanner heeft twee batterijen. Ga naar Settings > Control Panel > Power om de interne batterij te bekijken. Deze batterij zal worden opgeladen zodra de hoofd batterij al volledig opgeladen is. Beide batterijen dienen opgeladen te zijn.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1