Opslag van instellingen van de management portal in Local Storage

Wanneer je als gebruiker van Boxwise instellingen aanpast in de management portal, dan worden die opgeslagen binnen de browser waar je in werkt. Dit betreft o.a. de zichtbaarheid, volgorde, sortering en breedte van kolommen. De instellingen worden dus niet meegenomen wanneer je als gebruiker op een andere PC of browser inlogt in de management portal. Dit kan lastig zijn op het moment dat je als organisatie gebruikmaakt van remote desktop of VDI servers, omdat je als gebruiker dan continu inlogt op een nieuwe sessie waarop deze informatie niet standaard wordt overgedragen.

Wanneer je als organisatie wilt dat deze instellingen worden overgedragen tussen sessies, dan moet de local storage van een gebruiker worden meegenomen tussen sessies.

Locatie van de local storage

Local storage wordt binnen de appdata van de browser opgeslagen. De standaard locatie binnen de meest gebruikt browsers is:

Google Chrome

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Local Storage

Microsoft Edge

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Microsoft\Edge\User Data\Default\Local Storage

Mozilla Firefox

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\

Ondersteuning

Dit document dient ter ondersteuning van de eigen IT-organisatie van de klant. Trancon kan geen ondersteuning bieden bij het overdragen van local storage tussen verschillende sessies van een ingelogde gebruiker, omdat dit volledig ingericht wordt binnen de configuratie van het lokale netwerk en het active directory domain van de klant.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0