Uitvoeren van aanvulopdrachten (replenishment) voor picklocaties met de Warehouse app

De aanvulopdrachten die zijn gegenereerd vanuit de management portal (lees meer) kunnen worden uitgevoerd met de mobile applicatie of de warehouse app. Het uitvoeren van de opdrachten zorgt er direct voor dat de voorraad wordt verplaatst van de bulk naar de picklocaties.

Op deze pagina wordt beschreven hoe je de aanvulopdracht uitvoert met de warehouse app.

Lijst met aanvulopdrachten

In het hoofdmenu van de warehouse app kies je onder Voorraadbeheer voor Aanvullen. Vervolgens kom je in de lijst met openstaande goedgekeurde aanvulopdrachten. Per aanvulopdracht zie je uiteraard het betreffende artikel en het aantal, maar ook de voorgestelde bulklocatie en de picklocatie om aan te vullen. Achter de bulk- en picklocatie staan de huidige voorraadposities.

Aanvulopdrachten - 1.png

De volgorde waarin de aanvulopdrachten worden getoond wordt bepaald door de instelling Pick replenishment default picking route. Deze kan als volgt ingesteld worden:

  • Bulklocatie alfabetisch oplopend
  • Picklocatie alfabetisch oplopend
  • Verkooporderbehoefte aflopend
  • Totale behoefte aflopend

Met sorteer- en filterchips kan deze lijst afwijkend gesorteerd en gefilterd worden.

Aanvulopdrachten - 3.png  Aanvulopdrachten - 4.png

Uitvoeren van de aanvulopdracht

Door een aanvulopdracht te openen, kom je in het overzicht van de betreffende aanvulopdracht. In dit scherm zie je drie velden om te bevestigen:

  • Bulklocatie
  • Artikel
  • Picklocatie

Aanvulopdracht - 1.png

Om een aanvulopdracht uit te voeren, dienen al deze velden bevestigd te worden.

Het bevestigen van de bulklocatie en de picklocatie kan handmatig door er op te drukken en de locatie vervolgens in de lijst te selecteren of door ze te scannen.

Het artikel bevestig je door het artikel handmatig te openen of te scannen en vervolgens het aantal op te geven. Je kunt hier eventueel afwijken (meer of minder) van het voorgestelde aantal.

Aanvulopdracht - 5.png

Als alle velden zijn bevestigd, kan de aanvulopdracht verwerkt worden met de verwerkingsbutton.

Aanvulopdracht - 8.png

Afwijken van de voorgestelde bulklocatie

Als het zonerecht Allow users to change the bulk location aan staat, is het toegestaan om af te wijken van de voorgestelde bulklocatie. Het afwijken van de bulklocatie doe je simpelweg door een andere bulklocatie te scannen. Je krijgt dan een pop-up met de vraag of je wilt afwijken, deze bevestig je.

Wanneer je eerst wilt zien op welke andere locaties er voorraad is van het betreffende artikel, druk je op het veld voor de bulklocatie. Er wordt vervolgens een lijst getoond met alle voorraadposities op bulklocaties van het artikel van de aanvulopdracht. Kies hier de gewenste locatie.

Aanvulopdracht - 2.png

Afwijken van de voorgestelde picklocatie

Als het zonerecht Allow users to change the pick location aan staat, is het toegestaan om af te wijken van de voorgestelde picklocatie. Het afwijken van de picklocatie doe je simpelweg door een andere picklocatie te scannen. Je krijgt dan een pop-up met de vraag of je wilt afwijken, deze bevestig je.

Wanneer je eerst wilt zien op welke andere locaties er voorraad is van het betreffende artikel, druk je op het veld voor de picklocatie. Er wordt vervolgens een lijst getoond met alle voorraadposities op picklocaties van het artikel van de aanvulopdracht. Kies hier de gewenste locatie.

License plates gebruiken

Bij het uitvoeren van de aanvulopdracht is het ook mogelijk om eventuele license plates te scannen en mee te verplaatsen.

Indien er een license plate aanwezig is op de voorgestelde bulklocatie met het artikel van de aanvulopdracht, zal er een license plate icoon (pallet) verschijnen in de header van het scherm.

Aanvulopdracht met license plate - 1.png

Wanneer je de license plate nu scant, zal de license plate worden toegevoegd aan de aanvulopdracht. Hiermee wordt ook het aantal van het artikel op de license plate overgenomen op de aanvulopdracht. Je kunt het aantal van het artikel nu niet meer aanpassen.

Aanvulopdracht met license plate - 4.png

Als je de license plate niet direct wilt scannen maar eerst wilt zien welke license plates op de bulklocatie liggen, dan druk je op het icoon in de header. Vanuit de lijst die dan getoond wordt, is het mogelijk om één of meerdere license plates te selecteren.

Aanvulopdracht met license plate - 3.png

Als je toch het artikel scant i.p.v. de license plate, zal er een pop-up getoond worden of je niet toch de license plate wilt meeverplaatsen.

Aanvulopdracht met license plate - 2.png

Nadat ook de picklocatie is bevestigd, kan de aanvulopdracht verwerkt worden. Bij het verwerken van de aanvulopdracht zal de license plate nu worden mee verplaatst naar de picklocatie.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1