Citizen CLP-521 en CL-S521: Gevoeligheid van de Sensor instellen

Als de labelprinter niet goed ziet waar het einde van een label zit, dan kan dat opgelost worden door de gevoeligheid van de sensor lager te zetten. Dit probleem komt voornamelijk voor bij labels van slechte kwaliteit. Als labels veel licht doorlaten dan kan de sensor niet goed het onderscheid maken tussen het "lege stukje tussen de labels" en de labels zelf.

Voer hiervoor de onderstaande stappen uit:

 1. Zorg dat de labelprinter uit staat.
 2. Druk de MODE/REPEAT knop in en zet de printer aan terwijl je deze ingedrukt houdt. Laat los als de lampjes Print en Condition branden.
 3. Op de label die uit de labelprinter komt, wordt gevraagd "Do you want to reset this printer to factory settings?". Druk op de knop STOP (=No).
 4. De volgende vraag die uit de labelprinter komt is "Do you want to print the current menu setting?" Druk op de knop STOP (=No).
 5. De volgende vraag die uit de labelprinter komt is "Do you want to change the menu settings?" Druk op de knop PAUSE (=Yes).
 6. De volgende vraag die uit de labelprinter komt is "Do you want to change "Page Setup Menu" items?" Druk op de knop STOP (=No).
 7. De volgende vraag die uit de labelprinter komt is "Do you want to change "System Setup Menu" items? Druk op de knop PAUSE (=Yes).
 8. Dan wordt het Sensor Level weergeven, deze moet op 1.0V komen te staan.
 9. Zet eerst de tweede decimaal op 0. Druk hiervoor eerst op de knop FEED (het pijltje onder het aantal volt staat nu onder de tweede decimaal) (zie onderstaande afbeelding).
 10. Druk vervolgens net zo vaak op de knop STOP totdat de tweede decimaal op 0 staat.
 11. Druk dan op de knop FEED zodat het pijltje weer onder de eerste decimaal staat (zie onderstaande afbeelding).
 12. Druk vervolgens net zo vaak op de knop STOP totdat de eerste decimaal op 1 staat.
 13. Als het Sensor Level op 1.0V staat, dan kunnen de instellingen opgeslagen worden. Druk op de knop PAUSE (=save).
 14. Druk daarna op de knop MODE/REPEAT en vervolgens telkens op de STOP knop totdat er geen vragen meer komen. Op het einde komt er een pieptoon.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0