Het aanmaken van batches om te picken in het magazijn

Nadat de verkooporders zijn ingevoerd in het ERP systeem worden ze direct zichtbaar in de management portal van boxwise. Dit is wel afhankelijk van de ingevoerde leverdatum. In de management portal worden orders gesorteerd op Leverbaar en Niet leverbaar. Op basis van deze informatie kunnen er batches aangemaakt worden die gepickt kunnen worden door de medewerkers in het magazijn. Het aanmaken van batches is een handeling die meestal gedaan wordt door een medewerker op kantoor.

 

Batch aanmaken (management portal)

Het aanmaken van een batch gebeurt in het menu Leverbaar. Het aanmaken van een batch is niets anders dan het selecteren en samenvoegen van te leveren verkooporders of verkooporderregels waarna ze tot een te picken batch worden gevormd. Voer de onderstaande stappen uit om een batch te maken.

 1. Ga naar het menu Uitgaand > Orders > Leverbaar.
 2. Selecteer te leveren verkooporders of verkooporderregels door de Ctrl toets ingedrukt te houden en vervolgens met de muis de betreffende verkooporders aan te klikken. De regels worden vervolgens groen.
 3. Klik vervolgens op de knop Maak batch.
 4. De geselecteerde orders verdwijnen nu uit de lijst in het venster Leverbaar en de batch wordt zichtbaar in de lijst in het venster Batches. Tevens wordt de batch zichtbaar in het menu Batch Picking op de barcodescanner.

De magazijnmedewerker kan vervolgens beginnen met het picken van de batch.

Batch_aanmaken.png


Aanmaken batch met opties

Het is ook mogelijk om een batch met extra opties aan te maken. Dit gaat op dezelfde manier als de reguliere manier van het aanmaken van een batch alleen klik je nu op het pijltje naast Maak Batch. Er verschijnt dan een nieuwe button Maak batch met opties. Als je daarop hebt geklikt verschijnt er een nieuw venster. Hier kun je het volgende aangeven:

 • Naam batch: Deze wordt standaard al ingevuld maar kan gewijzigd worden.
 • Notities: Hier kunnen notities opgegeven worden die betrekking op de batch hebben. Deze worden afgedrukt op de picklijst en zichtbaar tijdens het verzenden van de orders.
 • Allocatie profiel: Hier kun je het profiel op geven die gebruikt moet worden om de locaties te bepalen voor de picklijst.
 • Tags: Hier kun je tags aan de batch toevoegen die op de picklijst afgedrukt worden en zichtbaar zijn tijdens het verzenden van de orders.

Batch_met_opties.png

Batch aanmaken (touch applicatie)

Het is ook mogelijk om batches aan te maken vanuit de touch applicatie. De batches die je hier kunt maken zijn bedoeld voor het picken op papier en niet voor het picken met de barcodescanner. Deze batches zijn in het systeem meteen gepicked.

 1. Ga naar Hoofdmenu > Uitgaand > Picken
 2. Selecteer de kaartjes die in de batch staan door ze eenmaal aan te tikken.
 3. Tik vervolgens de button Maak Batch aan.
 4. In het Batch Bevestigen scherm kun je de batchnaam wijzigen, notities toevoegen en tags toevoegen. Daarnaast is het mogelijk om de pick locaties te raadplegen.
 5. Als laatste tik je op de button Bevestig of op de button Bevestig & Printen.
 6. Wanneer je kiest voor Bevestig & Printen krijg je een scherm waarin je de lay-out van de picklijst en het aantal exemplaren kunt aangeven.
 7. Vervolgens wordt de picklijst afgedrukt.

 

Video's

Picken met scanner, verzenden met touch

Picken met scanner, verzenden met scanner

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0