Retouren ontvangen

Wanneer een klant artikelen retourneert, dan wil je deze uiteraard weer goed in de voorraad boeken. Daarnaast wil je de artikelen controleren bij ontvangst. Binnen boxwise zijn er verschillende manieren om retouren te ontvangen:

RMA ontvangen

Bij RMA ontvangen is het mogelijk om een geregistreerde RMA order (in het ERP) te controleren en te ontvangen. Deze vorm van retouren ontvangen gebruik je als je een klant altijd eerst zijn RMA order laat registreren voordat hij de artikelen retourneert. De reden van retour laat je ook al bij het registreren van de RMA order opgeven.

RMA Orders invoeren in Exact Globe

In Exact Globe maak je op de volgende manier een RMA order aan:

  1. Ga naar Order > Invoer > RMA orders
  2. Druk op de knop Nieuw om een nieuwe RMA order aan te maken
  3. Voer de velden van de RMA order in

Rma_exact.png

RMA Orders invoeren in Afas Profit

In Afas Profit is geen aparte functie voor het invoeren van RMA orders. Een RMA order is in Profit niks anders dan een negatieve verkooporder.

  1. Ga naar Startmenu > Logistiek > Verkoopproces > Verkooporder
  2. Klik op Nieuw
  3. Selecteer eventueel de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs aanwezig zijn
  4. Vul de gegevens van de verkooporder in. Voer negatieve aantallen in voor de artikelen die retour komen

Vrij RMA ontvangen

Bij Vrij RMA ontvangen is het mogelijk om artikelen retour te ontvangen zonder dat er een RMA order geregistreerd staat. Deze vorm van retouren ontvangen gebruik je als de klanten artikelen mogen retourneren zonder dat ze eerst een RMA order hoeven te registreren.

Tijdens de vrije RMA ontvangst registreer je de artikelen die zijn geretourneerd en dien je een reden van retour op te geven. Bij de verwerking wordt er een ontvangen RMA order in het ERP systeem geregistreerd.

Vrij RMA ontvangst locatie
Bij een vrije RMA ontvangst i.c.m. Exact worden de artikelen op de standaard ontvangst locatie van het magazijn ontvangen. In boxwise is er echter een instelling waarin je een locatie kunt opgeven die de standaard ontvangst locatie voor vrije RMA artikelen overschrijft.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0