Serienummers registreren bij uitgifte

In grote lijnen zijn er twee manieren om serienummers en batchnummers te registreren. De meest uitgebreide manier is om dit te doen bij ontvangst, maar het is ook mogelijk om de serie- of batchnummers alleen te registreren als uw producten het pand verlaten. Deze laatste manier wordt hieronder besproken.

 

Voorbereiding in Exact

In Exact moeten de volgende zaken geregeld zijn:

  • In de instellingen (Systeem > Algemeen > Instellingen > Inkoopinstellingen) moet aangegeven worden dat serie-/batchnummers niet bij ontvangst geregistreerd moeten worden (instelling Serie-/batchnummers toekennen).
  • In de instellingen (Systeem > Algemeen > Instellingen > Orderinstellingen) moet aangegeven worden dat selectie: serie-/batchnummers op Alle staat.
  • Op de serienummer artikelen moet het vinkje bij Serie aan staan onder Voorraad.

 
Serienummers_inkoopinstellingen.pngSerienummers_orderinstellingen.pngSerienummer_voorraad.png


Voorbereiding in boxwise

Indien wordt overgestapt van volledige registratie van serienummers naar alleen registratie bij uitgaand, dan moet het volgende gedaan worden in boxwise:

  • Er moet een script neergezet worden die voorkomt dat je de melding krijgt dat het serienummer al is toegevoegd aan de lijst op het moment dat je een serienummer wilt inpakken.

 

Werkwijze bij picken met handterminal

Wanneer je orders pickt met de handterminal, dan kun je tijdens het picken de serienummers registeren.

Het picken gaat op de reguliere manier, echter wanneer je het serie- of batchartikel selecteert krijg je nu geen voorstel van serienummers of batchnummers. In plaats van dat je een voorgesteld serie- of batchnummer selecteert, geef je nu zelf een nummer op. Let op! Je kunt een bepaald serienummer maar één keer gebruiken, batchnummers vaker. Het nummer wordt geregistreerd in Exact.

Werkwijze bij picken met papier

Wanneer je orders pickt met papier, dan kun je niet tijdens het picken de serienummers registeren. Dit zal daarom tijdens het inpakken gebeuren.

Wanneer je op de touch een serie- of batchartikel inpakt krijg je een venster waar de serie- of batchnummers opgegeven kunnen worden. Let op!  Je kunt een bepaald serienummer maar één keer gebruiken, batchnummers vaker. Het nummer wordt geregistreerd in Exact.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0