Replenishment orders werkwijze

Algemeen

Aanvulorders, ook wel replenishment orders genoemd, zijn orders om magazijnen aan te vullen vanuit een ander magazijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als bedrijven een centraal magazijn hebben waar vanuit de andere magazijnen worden bevoorraad. Op het moment dat in één van de magazijnen van een bepaald artikel niet genoeg voorraad is, moet er een order plaatsvinden die de voorraad weer aanvult vanuit het centrale magazijn. Zo een order wordt een aanvulorder of replenishment order genoemd.

Het is mogelijk om replenishment orders (via een script) te genereren of handmatig aan te maken. Om replenishment orders te genereren, moet er inrichting plaatsvinden door een consultant.

 

Werkwijze bij het genereren van aanvulorders

Om te bepalen of een artikel aangevuld moet worden, geeft een bedrijf een minimale en een maximale voorraad op voor artikelen. Dit gebeurt in het ERP systeem. Op basis van deze minimale en maximale voorraden kunnen er in het menu onderdeel Aanvulorders in de management portal aanvulorders gegenereerd worden. Op het moment dat je op de knop Genereren drukt, wordt er in de magazijnen gekeken of er artikelen zijn waarvan de minimale voorraad is bereikt. Als dat zo is, dan worden er regels voorgesteld die goedgekeurd kunnen worden.

 1. Druk op de knop Genereren.
 2. Vink het magazijn aan waarvoor je een aanvulorder wilt genereren.
 3. In het linkerscherm verschijnt de kopregel van de aanvulorder. In het rechterscherm verschijnen de regels met de aantallen van de aanvulorder.
 4. Selecteer de aanvulorder en druk op Goedkeuren.
 5. De order komt nu te staan bij Verkooporders onder Leverbaar. Je moet hiervoor de lijst Leverbaar wel een keer verversen.
 6. Als de aanvulorder helemaal geleverd is, dan zal de aanvulorder verdwijnen uit de lijst.

 

Werkwijze bij het handmatig aanmaken van aanvulorders

Als je handmatig aanvulorders wilt maken, voer je deze stappen uit:

 1. Druk op de knop Toevoegen, er verschijnt een nieuwe regel in de linkerkant van het scherm.
 2. Vul de orderkop gegevens in op deze regel (niet alle velden zijn verplicht). Let erop dat je dubbel moet klikken op een veld om deze te kunnen aanpassen. Niet alle velden kunnen aangepast worden.
 3. Druk op Opslaan.
 4. Druk op de knop Toevoegen in de rechterkant van het scherm voor elk artikel dat je wilt toevoegen aan de aanvulorder.
 5. Druk, als je klaar bent, op de knop Opslaan aan de rechterkant van het scherm.
 6. Selecteer de aanvulorder en druk op Goedkeuren.
 7. De order komt nu te staan bij Verkooporders onder Leverbaar. Je moet hiervoor de lijst Leverbaar wel een keer verversen.
 8. Als de aanvulorder helemaal geleverd is, dan zal de aanvulorder verdwijnen uit de lijst.

 

LET OP!: Als je het goedkeuren van een aanvulorder ongedaan wilt maken, dan kun je de aanvulorder selecteren en vervolgens op Afkeuren drukken. De order verdwijnt dan ook weer uit de lijst Leverbaar bij Verkooporders. Als de order daar al gebatched was, dan is het niet meer mogelijk de order af te keuren.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0