Voorraad tellingen > Trajecten

Algemeen

Als je een telling wilt gaan doen, dan kun je er voor kiezen om niet het hele magazijn te gaan tellen maar een gedeelte van het magazijn. Dit voorkomt fouten en zorgt ervoor dat niet het hele magazijn stil komt te liggen, immers als je tellingen doet dan kunnen er geen artikelen gepicked worden van de locatie waar geteld wordt. Met de functie Tellingen Secties kun je op basis van eerder aangemaakte secties, tellingen doen per magazijn sectie.

 

Systeem Telling Secties

Standaard staan er al twee systeem telling secties:

  • Pick differences
    • Als deze functionaliteit in de Algemene Instellingen van boxwise aangezet is, dan worden verschillen tijdens het picken meteen doorgevoerd. Tellingen hiervan komen in de telling sectie Pick Differences terecht.
  • Ad-Hoc
    • De Ad-Hoc telling sectie is bedoeld voor ad-hoc tellingen met de barcodescanner. Op het moment dat er ad-hoc een telling van een bepaald artikel op een bepaalde locatie wordt gedaan, dan worden deze verwerkt in de telling sectie Ad-Hoc.


LET OP!: Systeem telling secties kunnen niet verwijderd worden.

 

Telling Secties o.b.v. Magazijn Secties

Je kunt zelf Telling Secties aanmaken. Dit is dan op basis van Magazijn Secties die zijn in gericht in het menu Magazijnindeling. Op die manier kunt je het magazijn indelen in secties en een telling doen per sectie. Op die manier kun je voor het magazijn gefaseerd de voorraad tellen.

 

Werkwijze

Om een telling sectie toe te voegen, voer je de onderstaande stappen uit:

  1. Klik op de knop Toevoegen.
  2. Geef de telling sectie een naam door op de toegevoegde (groene) regel in de kolom Naam te klikken.
  3. Koppel een magazijn sectie aan de telling sectie door in de kolom Magazijn Secties te klikken. Er komt een keuzelijst met de beschikbare magazijn secties, kies de gewenste magazijn sectie.
  4. Klik vervolgens op Opslaan.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 1