Ad-hoc picken met de Warehouse mobile

Met de functie Ad-hoc picking kunnen medewerkers in het magazijn verkooporders picken zonder dat er eerst batches zijn gemaakt voor de verkooporders. Als je hiervoor kiest, dan wordt er door boxwise automatisch een batch aangemaakt met daarin alle orders van de geselecteerde klant.

 

Ad-hoc picking (Order)

Bij Ad-hoc picking (Order) worden de te leveren artikelen gesorteerd per klant en daarna per order.

Volg de onderstaande stappen om ad-hoc te picken met de functie Ad-hoc picking (Order):

 1. Ga via het hoofdmenu naar Uitgaand.
 2. Druk op de functie Ad-hoc picking (Order).
 3. In het scherm wat je nu te zien krijgt, staan alle klanten met te leveren orders. Het aantal dat tussen haakjes achter de klant staat geeft het aantal te leveren orders weer. Selecteer een klant waarvoor je artikelen wilt gaan picken.
 4. Vervolgens zie je een scherm met orders die te leveren zijn voor deze klant. Selecteer een order die je wilt picken. In deze stap wordt er automatisch een batch aangemaakt voor deze order.
 5. In het volgende scherm zie je de artikelen die te leveren zijn voor deze klant in deze order. Deze artikelen kun je gaan picken in het magazijn.
 6. Ga op een regel van een artikel staan en scan vervolgens de code van de locatie en de code van het artikel. In welke volgorde je dit doet maakt niet uit. Je krijgt wel verschillende meldingen op de scanner (zie afbeeldingen 6a en 6b).
  1. Je kunt er ook voor kiezen om de locatie handmatig te verifiëren. Ga dan op de regel staan en druk op Select. In het volgende scherm druk je op OK.
 7. In het volgende scherm kun je opgeven hoeveel stuks je picked.
 8. Vervolgens komt er een groen vakje te staan bij het gepickte artikel.

 

mceclip0.pngmceclip0.pngmceclip1.pngmceclip2.pngmceclip3.png

 

Ad-hoc picking (Klant)

Bij Ad-hoc picking (Klant) worden de te leveren artikelen gesorteerd per klant en niet per order.

Volg de onderstaande stappen om ad-hoc te picken met de functie Ad-hoc picking (Klant):

 1. Ga via het hoofdmenu naar Uitgaand.
 2. Druk op de functie Ad-hoc picking (Klant).
 3. In het scherm wat je nu te zien krijgt, staan alle klanten met te leveren orders. Het aantal dat tussen haakjes achter de klant staat geeft het aantal te leveren orders weer. Selecteer een klant waarvoor je artikelen wilt gaan picken. In deze stap wordt er automatisch een batch aangemaakt voor alle orders van deze klant.
 4. Vervolgens zie je een scherm met de artikelen die te leveren zijn voor deze klant. Deze artikelen kun je gaan picken in het magazijn.
 5. Ga op een regel van een artikel staan en scan vervolgens de code van de locatie en de code van het artikel. In welke volgorde je dit doet maakt niet uit. Je krijgt wel verschillende meldingen op de scanner (zie afbeeldingen 5a en 5b).
  1. Je kunt er ook voor kiezen om de locatie handmatig te verifiëren. Ga dan op de regel staan en druk op Select. In het volgende scherm druk je op OK.
 6. In het volgende scherm kun je opgeven hoeveel stuks je picked.
 7. Vervolgens komt er een groen vakje te staan bij het gepickte artikel.

 

mceclip0.pngmceclip1.pngmceclip2.pngmceclip3.pngmceclip4.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0