Installatie boxwise server

Deze pagina is onderdeel van de handleiding Systeemeisen, installatie en netwerk configuratie.
Als je de voorgaande stap nog niet hebt gelezen, lees dan eerst: Installatie en Configuratie benodigde Windows onderdelen (incl. IIS)

De installatie van de boxwise server bestaat doorgaans uit drie delen. De installatie van boxwise , de installatie van de IIS (mits nog niet gedaan) en het activeren van de licentie bij het voor de eerste keer starten van boxwise. Hieronder worden de verschillende stappen uitgelegd.

 

Installatie Server

 1. Open de Setup.exe file. De boxwise installer wordt geopend.
 2. Zorg dat het vinkje bij boxwise aan staat en klik op Install.
 3. De melding Internet Information Services needs to be installed kan vervolgens optreden. In dat geval is IIS niet geïnstalleerd op de computer, dit is wel noodzakelijk voor de installatie van BOXwise Pro. Installeer IIS op de manier afhankelijk van uw besturingssysteem. Hoe je dat doet, zie je op de pagina Installatie en Configuratie IIS. De installer van boxwise wordt tijdelijk afgesloten.
 4. Als je IIS succesvol hebt geïnstalleerd op je computer, dan kan de installer van boxwise opnieuw opgestart worden. De installatie van boxwise kan nu wel vervolgd worden.
 5. Kies bij Setup Type voor Complete.
 6. Bij de Database Connection wordt het pad naar de server (verschilt per geval) en de naam van de database (altijd boxwise) opgegeven. Wij adviseren de Security op Windows Integrated Security te laten staan.
 7. Bij Server configuration kun je de instellingen laten staan zoals op de afbeelding. Bij User en Password vul je de gebruikersgegevens in van het Windows account waaronder de boxwise service gaat draaien. Belangrijk is dat dit account ook toegang heeft tot het ERP systeem waarop boxwise wordt aangesloten. Daarnaast moet deze gebruiker als bij de Security in de vorige stap is gekozen voor Windows Integrated Security rechten hebben om een database aan te maken op de sql server.
 8. Kies in de volgende stap welk ERP systeem u gebruikt en waarop boxwise wordt aangesloten.
 9. Bij de Management Portal Configuration geef je het pad naar de Management Portal van boxwise aan. Kies hier voor Default Web Site en geef bij de Virtual Directory de name boxwisepro op.
 10. In het volgende scherm krijg je een samenvatting van de configuratie te zien. Je hoeft hier alleen op Next te klikken.
 11. In het scherm Ready to install boxwise start je de installatie, klik op Install.
 12. De duur van de installatie kan variëren van 1 tot 5 minuten.

 

mceclip0.png 

mceclip1.png

mceclip2.png mceclip3.png

mceclip4.png mceclip5.png

mceclip6.png mceclip7.png

mceclip8.png mceclip9.png

 

Service account en rechten op server waarop boxwise draait

Het account waaronder de BOXwise service draait dient altijd een domein account te zijn. Qua rechten geldt wat ons betreft: alleen rechten op dat wat noodzakelijk is. Houdt ten minste rekening met het volgende:

- Lokale Administrator rechten 
- Rechten om een service aan te maken
- Rechten op SQL Server
- Rechten op Shares
- Rechten op Printers

 

Eerste keer opstarten boxwise

Nadat de installatie is afgerond, kun je boxwise opstarten. De eerste keer dat dat je boxwise opstart moet je nog een aantal handelingen uitvoeren. Deze worden hieronder behandeld.

 1. Ga in de browser naar het door jou opgegeven pad in de installatie.
 2. Je zult de melding krijgen dat de licentie niet geldig is.
 3. Zorg dat je de licentie hebt ontvangen (XML bestand) van Trancon. Deze kun je vervolgens selecteren nadat je op Upload new hebt gedrukt.
 4. Nadat je de licentie hebt geüpload krijg je het scherm Check license. Klik op Accept & Install als de gegevens kloppen.
 5. Vervolgens krijg je de melding Database not found. Klik op Create database.
 6. Als dit gedaan is, dan verschijnt het inlogscherm voor de Management Portal van boxwise.

 

mceclip0.png

mceclip1.png

mceclip2.png

 

LET OP!: De licenties van boxwise worden elk jaar vervangen. Lees hier de procedures voor het vervangen van de licenties.

Vervolg

De volgende (optionele) stap is het beschikbaar maken van Boxwise via HTTPS. Lees hiervoor: Boxwise portal beschikbaar maken via HTTPS

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1