Afdrukken ontvangstbevestigingen

Nadat er een goederenontvangst is gedaan, is het gebruikelijk dat daarbij een ontvangstbevestiging wordt afgedrukt. Afhankelijk van uw ERP systeem kan BOXwise op verschillende manieren ontvangstbevestigingen genereren en afdrukken. Hieronder wordt beschreven wat de mogelijkheden zijn.

BOXwise Ontvangstbevestiging

Omdat de koppeling van Exact het niet mogelijk maakt om ontvangstbevestigingen op te halen uit Exact en vervolgens af te drukken, heeft BOXwise ook de mogelijkheid om een BOXwise rapport af te laten drukken. Dit rapport wordt standaard meegeleverd met de installatie van BOXwise Pro.

Wanneer het standaard rapport niet aan uw wensen voldoet is er ook de mogelijkheid om het rapport aan te laten passen door een Trancon consultant. Deze kan de opmaak aanpassen en eventueel extra informatie toevoegen aan de ontvangstbevestiging.

Via de onderstaande stappen kan ingesteld worden dat de BOXwise ontvangstbevestiging wordt afgedrukt:

 1. De volgende instelling moet aan staan: Settings > General > Print Settings > Print purchase order receipt?
 2. Er moet een documentprinter ingesteld worden. Vanaf versie 1.21 dient dit ingesteld te worden in Print Management > Printregels. Voor versie 1.21 dient te printer ingesteld te worden op de gebruikers of algemene instellingen.
 3. Standaard wordt het rapport opgepakt uit de volgende map: TranCon\BOXwisePro\Server\Layouts\PurchaseReceipt.
 4. Als er sprake is van een maatwerk rapport dan kan er een map opgegeven worden waar dit maatwerk rapport staat. Deze map kan opgegeven worden via: Settings > General > Resources > (Network) path for custom reports (leave empty for the default location). Belangrijk is dat het rapport de juist naam heeft (ReceivingSlip.rdlc).

mceclip0.png

Belangrijke informatie

Als er een map opgegeven is voor maatwerk rapporten, dan controleert BOXwise of er een rapport aanwezig is met de naam ReceivingSlip.rdlc. Als deze niet aanwezig is, dan zal BOXwise terugvallen op het standaard rapport. Deze werkwijze werkt hetzelfde voor andere rapporten zoals de picklijsten.

Profit Ontvangstbevestiging

Wanneer u BOXwise heeft gekoppeld met Afas Profit, dan is het mogelijk om de Profit ontvangstbevestiging af te laten drukken.
Dit kan geactiveerd worden op de volgende manier:

 1. Ga in de management portal naar Setting > ERP Connection > Inbound.
 2. Zet de instelling Profit goederenontvangst afdrukken op één van de volgende drie opties:
  • GenerateAndPrint: Haalt de goederenontvangst op uit Profit en drukt hem af.
  • GenerateOnly: Haalt de goederenontvangst op uit Profit en doet er vervolgens niks mee.
  • NoAction: Er wordt geen goederenontvangst opgehaald uit Profit.

Als ingesteld staat dat de Profit ontvangstbevestigingen afgedrukt worden, dan kan de instelling voor het afdrukken van de BOXwise ontvangstbevestigingen uitgezet worden.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0