Het registreren van colli voorraad

Het is in boxwise mogelijk om de voorraad te registeren van je colli. Op die manier kun je bijhouden wanneer je bijvoorbeeld nieuwe dozen moet bestellen. Door een artikel te koppelen aan een colli preset wordt op het moment van leveren automatisch een stuk van het gekoppelde artikel afgeboekt. Het is ook mogelijk om een serienummer artikel te koppelen, op die manier kan nauwkeurig bijgehouden worden bij welke klanten je emballage zou moeten staan.

Inrichting in boxwise

Voordat de voorraad geregistreerd kan worden, moet er het één en ander aan inrichting gebeuren in boxwise. Voer het volgende uit:

  1. Ga in de management portal naar Stamgegevens > Colli presets.
  2. Indien er voorraad bijgehouden moet worden van een bestaande colli preset, dan hoeft er geen nieuwe colli preset aangemaakt worden. Als de colli preset nog niet bestaat, maak deze dan aan door op Toevoegen te klikken.
  3. Om de voorraad te registeren van een colli, moeten de kolommen Voorraadregistratie, Artikelcode en Barcode goed gevuld worden:
    • Voorraadregistratie: Kies hier voor Disabled als er geen voorraadregistratie benodigd is voor de colli preset, voor Counts als de voorraad via telling afgeboekt moet worden en voor Packageslip als de colli als order-/ pakbonregel afgeboekt moet worden.
    • Artikelcode: Geef hier de artikelcode op van het bijbehorende artikel in het ERP systeem. Deze hoeft alleen ingevuld te worden als er voorraadregistratie moet plaatsvinden voor deze colli preset.
    • Barcode: Geef hier de barcode op voor de colli preset. Als deze barcode gescand wordt bij het inpakken, dan wordt de colli preset automatisch toegevoegd.

Colli_typen.png

Werking colli voorraadregistratie

Bij het toevoegen van een colli preset tijdens het packen merk je geen verschil tussen colli presets met voorraadregistratie en zonder voorraadregistratie. Echter, als je een serie- of batchnummer artikel hebt gekoppeld aan de colli preset dan ben je nog verplicht om een BOX ID op te geven. Dit ID wordt vervolgens naar het ERP systeem als serie- of batchnummer geschreven.

 

mceclip0.png

 

Door eventueel de barcode te scannen die aan de colli preset hangt, wordt de colli preset automatisch toegevoegd.

Via pakbon

Als de instelling voor voorraadregistratie van een colli preset op Packageslip staat, dan wordt de toegevoegde colli als artikel op de pakbon toegevoegd in het ERP systeem. Indien je Exact gebruik in combinatie met boxwise, dan wordt de toegevoegde colli ook op de verkooporder geregistreerd als verkooporderregel.

Via telling

Als de instelling voor voorraadregistratie van een colli preset op Counts staat, dan wordt er voor het gekoppelde artikel een negatieve telling gemaakt. Deze telling komt terecht in de telgroep Colli Registration. Deze telling wordt standaard niet automatisch verwerkt in het ERP systeem, dit kan wel met een script geregeld worden. Het alternatief is dat de telling handmatig wordt verwerkt.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0