Het aanvullen van magazijnen vanuit één magazijn

Als je meerdere magazijnen of winkels hebt die aangevuld moeten worden vanuit één centraal magazijn, dan moeten er zogenoemde Aanvulorders (of Replenishment orders) plaatsvinden. Het is mogelijk om dit proces te regelen met boxwise.

 

Artikelen aanvullen vanuit één magazijn met Aanvulorders/ Replenishment orders

Om te bepalen of een artikel aangevuld moet worden, geeft een bedrijf een minimale en een maximale voorraad op voor artikelen. Dit gebeurt in het ERP systeem. Op basis van deze minimale en maximale voorraden kunnen er in het menu onderdeel Aanvulorders in boxwise aanvulorders gegenereerd worden. Op het moment dat je op de knop genereren drukt, dan wordt er in de magazijnen gekeken of er artikelen zijn waarvan de minimale voorraad is bereikt. Als dat zo is, dan worden er regels voorgesteld die goedgekeurd kunnen worden.

  1. Druk op de knop Genereer.
  2. Vink het magazijn aan waarvoor je een aanvulorder wilt genereren.
  3. In het linkerscherm verschijnt de kopregel van de aanvulorder. In het rechterscherm verschijnen de regels met de aantallen van de aanvulorder.
  4. Selecteer de aanvulorder en druk op Goedkeuren.
  5. De order komt nu te staan bij Verkooporders onder Leverbaar. Je moet hiervoor de lijst Leverbaar wel een keer verversen.
  6. Als de aanvulorder helemaal geleverd is, dan zal de aanvulorder verdwijnen uit de lijst.


LET OP!: Als je het goedkeuren van een aanvulorder ongedaan wilt maken, dan kun je de aanvulorder selecteren en vervolgens op Afkeuren drukken. De order verdwijnt dan ook weer uit de lijst Leverbaar bij Verkooporders. Als de order daar al gebatched was, dan is het niet meer mogelijk de order af te keuren.

 

Standaard staat de functie aanvulorders niet geconfigureerd in boxwise. Je kunt dan wel naar het menu gaan maar wanneer je een aanvulorder wilt genereren via de knop Genereer, dan zal er niks gebeuren. Als je deze functie wilt gebruiken, dan kun je contact opnemen met trancon.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1