Automatische tellingen op basis van manco's bij picken (pick difference)

Het is mogelijk om verschillen in voorraad die worden geconstateerd tijdens het picken, direct in een telling op te nemen. Hieronder wordt beschreven welke instellingen daarvoor geactiveerd moeten worden en wat de werkwijze is van de functionaliteit.

Er zijn twee instellingen die betrekking hebben op de functionaliteit:

Create counts mode for pick differences

Settings > General > Picking

Als deze instelling op BasedOnNonePickedItems staat, dan wordt voor de niet gepickte artikelen (inclusief de artikelen die zijn gemarkeerd als manco) uit de batch een negatieve telling aangemaakt.

Als deze instelling op BasedOnMarkedAsPicked staat, dan wordt er voor de artikelen die tijdens het picken gemarkeerd zijn als manco een negatieve telling aangemaakt.

Bij beide instellingen worden er negatieve tellingen aangemaakt als een artikel deels wordt gepickt. Deze tellingen komen in de telgroep Pick differences terecht.

Decrease the stock with the counts made because of the pick differences

Settings > General > Inventory

Als deze instelling aan staat, dan wordt er bij het picken rekening gehouden met de nog goed te keuren negatieve tellingen in de telgroep Pick differences. Met andere woorden, de voorraad wordt in boxwise verlaagd met de telling terwijl deze in het ERP nog niet is doorgevoerd.

mceclip0.png

Werkwijze

Als je tijdens het picken van een batch er achter komt dat je niet alle artikelen kunt picken, dan betekent dat vaak dat er een voorraadverschil in het systeem zit. Als de bovenstaande instellingen aan staan, dan worden deze verschillen tijdens het picken meteen gecorrigeerd.

  1. Pick tijdens het picken alle artikelen die je kunt picken en laat de artikelen die je niet kunt picken open staan.
  2. Druk op Process.
  3. De picks worden op dat moment verwerkt en voor de artikelen die niet zijn gepickt wordt er een negatieve telling aangemaakt in de telgroep Pick differences.
  4. Handel de batch op de reguliere wijze af.
  5. Om de telling te verwerken in het ERP systeem ga je in de management portal naar Stock Counts > Counts. Hier selecteert je de telgroep 3. Pick differences.
  6. Verwerk hier vervolgens de telling.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0