Het gebruik van order tags en batch tags

Het is in boxwise mogelijk om te werken met tags. Boxwise kent twee typen tags: order tags en batch tags. Order tags zijn tags die worden toegewezen aan orders en batch tags zijn tags die worden toegewezen aan batches.

 

Batch tags

Batch tags worden tijdens het maken van de batch handmatig toegekend aan de batch.

De batch tags zijn handig om op een snelle en eenvoudige manier informatie mee te geven aan de picker of de packer van de batch. Er zou bijvoorbeeld met een batch tag Spoed gewerkt kunnen worden. Als deze tag wordt toegekend aan een batch dan zal dit zichtbaar zijn voor de picker (op de picklijst en in de scanner) en voor de packer bij het openen van de batch op de touch. Op die manier weet degene dat de batch spoed heeft.

De batch tags zouden ook gebruikt kunnen worden om batches toe te wijzen aan specifieke pickers. Voor elke picker zou dan een batch tag aangemaakt moeten worden. Tijdens het maken van de batch kan er vervolgens een tag van een bepaalde picker worden toegevoegd. Op de touch kan de picker vervolgens filteren op zijn tag en op die manier de batches tonen die hij moet lopen.

Klik hier om te zien hoe batch tags aangemaakt moet worden.

In de onderstaande stappen wordt weergegeven hoe batch tags toegekend worden aan een batch en hoe dat vervolgens zichtbaar is als de batch is aangemaakt.

 

Order tags

Order tags worden automatisch aan orders toegekend op basis van een maatwerk script.

Order tags zijn handig om een order op een bepaalde manier te markeren. Hiervoor moeten maatwerk scripts opgesteld worden die kijken naar eigenschappen van de order of de debiteur van de order. Voorbeelden waarvoor order tags gebruikt worden zijn:

  • Spoed markering
  • Kredietlimiet markering
  • Uitleverdag markering
  • Markering voor het type product
  • Markering voor het type vervoerder


De tags worden automatisch getoond op de orderregel in de management portal en op het kaartje van de debiteur in de touch applicatie. In beide applicaties kan er vervolgens ook gefilterd worden op de tags. De tags moeten wel aangemaakt worden in de management portal. Klik hier voor een uitleg.

 

Toepassingen

Order en batch tags kunnen op verschillende manieren slim worden gebruikt in boxwise. Hieronder volgt een overzicht van mogelijke toepassingen:

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0