Voorraad tellingen > Tellingen

Algemeen

In het menu Tellingen zie je een overzicht van uw tellingen. Je kunt zien wat de voorraad zou moeten zijn volgens het ERP systeem, wat de getelde waarde is en wat eventueel het verschil is. Daarnaast is het in dit scherm ook mogelijk om tellingen goed te keuren en de voorraad in het ERP systeem te corrigeren.

De daadwerkelijke tellingen doe je met de barcodescanner. Op het moment dat er een telling is gedaan met een barcodescanner wordt deze vrijwel direct bijgewerkt in de lijst in dit menu.

 

Werkwijze

Om tellingen goed te keuren voer je de onderstaande stappen uit:

 1. Bovenaan in het scherm staan filters. Hier kun je onder andere de beschikbare telling secties selecteren. Selecteer de telling sectie waar je het overzicht van wilt raadplegen.
 2. Of een artikel geteld is kun je zien aan de kolom Getelde waarde. Als hier een aantal ingegeven is, dan weet je dat het artikel geteld is.
 3. Om de telling van een artikel goed te keuren klik je op de regel van het getelde artikel.
 4. Vervolgens verander je de status met de knop Change Type, er zijn drie opties:
  • Approved (groen)
  • Count (wit)
  • SuggestCount (geel)
 5. Verander de status in Approved, er komt nu een groen bolletje staan in de regel van het artikel.
 6. Zodra je op de button Verwerken drukt, verschijnt er een venster waar een omschrijving, datum en grootboeknummer meegegeven kunnen worden voor de boeking. Als je nogmaals op Verwerken drukt, dan worden alle artikelen met status Approved verwerkt.


LET OP: Als er een rood pijltje linksboven het groene bolletje wordt weergeven, dan betekend dat dat de wijzigingen nog niet zijn opgeslagen. Druk op de Opslaan button om de statuswijziging op te slaan.

 

Grootboeknummer verschillen

Het grootboeknummer waarop de kosten van de op- of afboeking worden geboekt wordt als volgt bepaald:

 1. (Alleen van toepassing bij Exact)
  Geef je bij de verwerking een alternatief grootboeknummer op, dan wordt dit grootboeknummer gebruikt.
 2. (Alleen van toepassing bij Exact)
  Als je bij de verwerking geen alternatief grootboeknummer opgeeft, dan zal het grootboeknummer gebruikt worden dat staat ingesteld bij Instellingen > ERP Connectie > General ledger code for stock differences.
 3. (Van toepassing bij Profit en Exact)
  Als je geen alternatief grootboeknummer opgeeft en ook geen grootboeknummer heeft opgegeven bij de bovenstaande instelling, dan zal het grootboeknummer bepaald worden aan de hand van wat staat ingesteld bij het artikel(groep) in het ERP systeem. Bij Exact Globe is dit de rekening die staat ingesteld bij Kostprijs Verkopen. Indien je meer wilt weten over de inrichting van de AFAS grootboekrekeningen, klik dan op deze link.

 

Exporteren

Het is mogelijk om de tellingen te exporteren naar Excel. Met de button 'Export' die rechtsboven in het scherm staat worden de regels geëxporteerd uit het overzicht op je scherm. Als je alle regels van de telling wilt exporteren, dan dien je onderin bij de pagina navigatie het aantal regels per pagina te verhogen als de regels niet op één pagina passen.

Wat betreft de kolommen, alleen de kolommen die zichtbaar zijn worden geëxporteerd.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0