Instellingen > Scanner

Op de pagina Scanner (voorheen Barcode Type) kan aangegeven worden welke barcode typen door de scanners gescand kunnen worden. Niet alle barcode typen kunnen met alle handterminals gescand worden vanwege beperkingen van de handterminal zelf. De 2D barcodes kunnen alleen met (speciale) 2D scanners gescand worden. Zie hieronder voor een overzicht met voorbeelden van 2D barcodes.

 

Uitleg

Per barcode type kan aangegeven worden of deze aan- of uitgeschakeld moet worden. Dit doe je door een vinkje te zetten bij Enable {barcodenaam} in de boxwise management portal. 

  1. Login op de management portal
  2. Open een zone met rechten op de scannerinstellingen (Menu instellingen > scanner)
  3. Ga in het menu naar Instellingen > Scanner
  4. Zoek het type barcode op in de lijst en wijzig de instellingen
  5. Druk op Opslaan

Let op! Hierna moet je boxwise afsluiten en opnieuw inloggen op de scanner om deze instellingen actief te krijgen.

Daarnaast is het, afhankelijk van het barcode type, ook mogelijk om andere instellingen te veranderen zoals de minimale en maximale lengte van een barcode. Deze ziet u onder het type barcode in de lijst.

Reset to default

Met de reset to default functie kun je alle instellingen weer terugzetten naar de oorspronkelijke waarden. Alle vinkjes die aan of uit gezet zijn na de standaard installatie worden dan weer hersteld.

 

Overzicht van 2D Barcodes

Afbeelding Barcode
mceclip0.png Aztec
mceclip1.png Composite
mceclip2.png DataMatrix
mceclip3.png Maxicode
mceclip4.png MicroPDF417
mceclip5.png PDF417
mceclip6.png QR Code

 

Boxwise scanner instellingen niet inladen

Vanaf boxwise versie 1.31 is het mogelijk om de scannerinstellingen van boxwise te onderdrukken zodat je per scanner kunt bepalen of de instellingen vanuit boxwise wil laten gelden of dat je de instellingen handmatig wilt instellen. 

Om het inladen van de boxwise scannerinstellingen te onderdrukken kun je een waarde aanmaken in het register van de handterminal zoals hieronder.

# Key 
HKEY_CURRENT_USER\Software\TranCon\BOXwisePro\Mobile
# Value
DWORD ApplyBarcodeSettings=0

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 2