Traject tellen met de Warehouse mobile

Bij de functie Traject telling is het mogelijk om tellingen van de voorraad te doen op basis van afgebakende secties. Op die manier kun je het magazijn in delen tellen en komt niet het hele magazijn stil te liggen.

De secties worden aangemaakt in de management portal. Voordat een sectie telling gedaan wordt, moet het volgende ingericht zijn:

  1. De magazijnlayout dient ingericht te zijn, dit is in de meeste gevallen al gedaan (Consultant werkzaamheid). meer info
  2. De magazijn secties dienen ingericht te zijn, dit is in de meeste gevallen al gedaan (Consultant werkzaamheid). meer info

 

Stappen sectie telling:
  1. Ga in de management portal naar Voorraad Tellingen > Tellingen Secties.
  2. Klik op de telling sectie die je wilt gaan tellen.
  3. Klik vervolgens op de knop Voorbereiden tellingen. Op dat moment worden er 0-tellingen ingevoerd in boxwise voor alle artikelen die volgens het ERP systeem op de locaties moeten liggen binnen de telling sectie.
  4. Vervolgens voer je de telling met je barcodescanner uit. Ga hiervoor via het hoofdmenu op de scanner naar Inventarisatie > Traject telling.
  5. Selecteer de telling sectie die je wilt gaan tellen.
  6. Je kunt vervolgens voor elk artikel telkens eerst de locatiecode en het artikelcode scannen en vervolgens het aantal ingeven.
  7. De telling wordt direct bijgewerkt in het overzicht van de tellingen (management portal: Voorraad Tellingen > Tellingen).
  8. Hier kunnen de tellingen goedgekeurd worden en verwerkt worden in het ERP systeem. Klik hier voor meer informatie over goedkeuren tellingen.

mceclip1.png

 

mceclip2.pngmceclip3.pngmceclip4.pngmceclip5.png

 

mceclip6.png

 

Pin locatie

Op het scherm Scan Locatie is onderaan een toggle button beschikbaar om een locatie te pinnen. Wanneer deze button niet actief is, wordt na iedere artikelscan opnieuw om de locatiescan gevraagd. Wanneer deze button aangeklikt wordt, wordt na elke artikelscan opnieuw om een artikelscan gevraagd. 

 
One scan

Op het scherm Scan Artikel is onderaan een toggle button beschikbaar voor One scan. Wanneer deze button aangeklikt wordt, wordt bij elke scan van het artikel het aantal opgeteld met één stuk. Bij serie- en batchnummer artikelen wordt uiteraard nog wel het scherm getoond om de serie- en batchnummers te scannen.

Om te kunnen zien hoeveel stuks zijn geteld, kan de button weer uit getoggled worden. Op die manier wordt weer teruggeschakeld naar de normale modus waarin geteld kan worden.

 

Belangrijke informatie

LET OP!: Na het aanmaken van de sectie telling, mag er niks meer geleverd, ontvangen of overgeslagen worden op de locaties waarvoor geteld gaat worden. Als dit wel gebeurd, zal dit zeer zeker leiden tot foutieve tellingen. Op het moment dat een telling sectie helemaal geteld en verwerkt is, mogen er weer voorraadmutaties binnen de sectie plaatsvinden.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0