Traject tellingen

Om je voorraad accuraat te houden is het verstandig om periodiek tellingen uit te voeren van alle artikelen en locaties in het magazijn. Ook is het vaak een vereiste van accountants en boekhouders dat de voorraad minimaal één keer per jaar helemaal geteld wordt. De beste manier om deze tellingen uit te voeren is via zogenaamde traject tellingen

Met de traject telling functionaliteit is het mogelijk om het magazijn op te delen in trajecten (van locaties) en per traject te tellen. Op deze manier hoef je het magazijn niet in één keer helemaal te tellen maar kan je dit gespreid over het hele jaar doen.

Inrichting t.b.v. traject tellingen

Voordat je een traject telling daadwerkelijk kunt gaan voorbereiden en uitvoeren dient er het één en ander aan inrichting gedaan te worden. De onderstaande zaken dienen ingericht te zijn:

 • Magazijn layout
 • Magazijnindelingen
 • Telgroepen

De magazijn layout is nodig om de locaties van een magazijn op te breken in blokken, paden, kolommen en planken. Dit wordt gedaan via reguliere expressie en wordt op de volgende pagina verdere uitgelegd: Stamgegevens > Magazijn Layout.

mceclip0.png

Bij de inrichting van magazijnindelingen (of 'trajecten') richt je in welke locaties bij welke magazijnindeling behoren. Hierbij maak je gebruik van de blokken, paden, kolommen en planken op basis van de magazijn layout. Op de volgende pagina wordt hier meer over uitgelegd: Trajecten inrichten t.b.v. tellingen.

mceclip1.png

Als laatst koppel je een magazijnindeling aan een telgroep. Deze vormen uiteindelijk de basis voor het uitvoeren van een traject telling. Hier wordt uitgelegd hoe je telgroepen aanmaakt: Trajecten inrichten t.b.v. tellingen.

mceclip2.png

Traject telling voorbereiden

Voordat je kan beginnen met de traject telling moet je hem eerst voorbereiden. Het voorbereiden zorgt ervoor dat er 0-tellingen worden gegeneerd voor alle artikelen en locatie binnen het geselecteerde traject.

 1. Ga in de management portal naar Tellingen >Telgroepen
 2. Selecteer de telgroep/traject waarvoor je wilt tellen
 3. Druk op Telling voorbereiden

mceclip3.png

Als je wilt nakijken welke 0-tellingen zijn gegenereerd, dan doe je dit via Tellingen > Tellingen. Zorg vervolgens dat je het juiste magazijn en de juiste telgroep selecteert in de dropdown filters.

Traject tellingen uitvoeren

Log in op de Warehouse mobile applicatie en volg de onderstaande stappen:

 1. Ga naar Inventarisatie > Traject telling
 2. Selecteer de telgroep/traject waarvoor je wilt tellen
 3. Scan de locatie
 4. Scan het artikel
 5. Geef het aantal op

Herhaal de stappen 3, 4 en 5 voor elke telling die je wilt doen. In stap 3 kun je alleen locaties scannen die binnen het traject vallen.

mceclip2.png mceclip3.png mceclip4.png

Traject tellingen beoordelen en verwerken

Om de tellingen daadwerkelijk door te voeren in het ERP systeem dienen ze goedgekeurd en verwerkt te worden in de management portal.

Hier kan ook beoordeeld worden dat bepaalde telling herteld moeten worden.

Het proces van beoordelen en verwerken wordt op de volgende pagina uitgelegd: Tellingen beoordelen en verwerken.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0