Inventarisatie > Ad-hoc telling

Ad-hoc telling

Hoofdmenu > Inventarisatie > Ad-hoc telling

 

Met tellingen kun je de voorraad in jouw magazijn controleren. Ad-hoc telling is een functie waarmee je dat kunt doen.

 

Met een Ad-hoc telling doe je niks anders dan een willekeurige locatie opgeven, vervolgens het artikel en als laatste het aantal stuks van dat artikel. Vervolgens wordt de telling weergeven in de telling sectie Ad-hoc in de management portal. Hier kan de telling beoordeeld worden. Na goedkeuren wordt de telling bijgewerkt in je ERP systeem.

 

Volg de onderstaande stappen om tellingen te doen via de functie Ad-hoc telling:

 1. Ga via het hoofdmenu op de scanner naar Inventarisatie.
 2. Druk op Ad-hoc telling.
 3. Selecteer het magazijn waar je je bevindt.
 4. Scan de code van locatie die je wilt tellen of selecteer de locatie handmatig via Manual.
  1. Als je voor Manual hebt gekozen, dan kun je nu filteren op de locatie.
 5. Nadat de locatie is geselecteerd, kan het artikel geselecteerd worden. Ook dit kan op basis van scannen of handmatig.
  1. Als je voor Manual hebt gekozen, dan kun je nu filteren op het artikel.
 6. Nadat ook het artikel is geselecteerd, komt je in het scherm met artikelinformatie. Hier kun je het aantal stuks opgeven.
  1. Als je op de button Overwrite drukt, dan wordt het vakje van het aantal stuks rood. De telling zal nu het absolute aantal stuks zijn, en wordt dus niet meer opgeteld bij het al getelde aantal maar zal deze overschrijven.
 7. Als het aantal stuks is opgegeven, druk dan op OK. De telling komt nu voor goedkeuring in de management portal te staan.

 

Het afhandelen van de telling gebeurt nu verder in de management portal. Kijk hier voor instructies daarover. Kies daar in het filter voor Telling secties voor 1 Ad-Hoc.

 

mceclip0.pngmceclip1.pngmceclip2.pngmceclip3.pngmceclip5.pngmceclip6.pngmceclip8.png

 

           

Pin locatie

Op het scherm Scan Locatie is onderaan een toggle button beschikbaar om een locatie te pinnen. Wanneer deze button niet actief is, wordt na iedere artikelscan opnieuw om de locatiescan gevraagd. Wanneer deze button aangeklikt wordt, wordt na elke artikelscan opnieuw om een artikelscan gevraagd. 

 

One scan

Op het scherm Scan Artikel is onderaan een toggle button beschikbaar voor One scan. Wanneer deze button aangeklikt wordt, wordt bij elke scan van het artikel het aantal opgeteld met één stuk. Bij serie- en batchnummer artikelen wordt uiteraard nog wel het scherm getoond om de serie- en batchnummers te scannen.

 

Om te kunnen zien hoeveel stuks zijn geteld, kan de button weer uit getoggled worden. Op die manier wordt weer teruggeschakeld naar de normale modus waarin geteld kan worden.Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0