RMA orders ontvangen met de touch applicatie

Via de knop Ontvangen en vervolgens Retouren ga je naar het scherm Retouren. In dit scherm is het mogelijk om retouren te boeken op basis van een RMA order in het systeem of op basis van een geleverde zending via boxwise. In dit twee geval spreken we van een Vrije RMA Ontvangst.

Bij een Vrije RMA Ontvangst wordt er een RMA Order geregistreerd in Exact indien de RMA module wordt gebruikt. Indien er niet met Exact wordt gewerkt en/of er wordt niet gewerkt met de RMA module, dan wordt er een negatieve verkooporder geregistreerd in het ERP systeem. In beide gevallen wordt de order ook ontvangen.

 

Ontvangen van een RMA order (o.b.v. een RMA order)

Hoofdmenu > Ontvangen > Retouren

 1. Klik in het hoofdmenu op de knop Ontvangen en vervolgens Retouren.
 2. Selecteer het magazijn waarin de retour gekomen producten worden opgeslagen.
 3. Rechtsboven in het scherm staan twee buttons voor het type retour. Voor een retour ontvangst o.b.v. een RMA order selecteer je type 'RMA'.
 4. Alle RMA orders die nog open staan in het ERP systeem worden als kaartje getoond onder de filter. De orders worden gegroepeerd per verkooprelatie.
 5. Druk op het kaartje met de betreffende RMA order die je wilt ontvangen.
 6. Vervolgens kom je in het scherm waar je de artikelen kunt opgeven die je wilt ontvangen. Dit zijn de artikelen die in de RMA order staan genoteerd.

Retouren1.png Retouren2.pngRetouren3.png

  

Ontvangen van een Vrije RMA order (o.b.v. een zending)

Hoofdmenu > Ontvangsten > Retouren

 1. Klik in het hoofdmenu op de knop Ontvangen en vervolgens Retouren.
 2. Selecteer het magazijn waarin de retour gekomen producten worden opgeslagen.
 3. Rechtsboven in het scherm staan twee buttons voor het type retour. Voor een retour ontvangst o.b.v. een zending selecteer je type 'SO'.
 4. Standaard wordt er geen kaartje getoond voor een zending. Je dient altijd een filter op te geven om de betreffende zending te selecteren. Dit kan gedaan worden door middel van scanning.
 5. Druk op het kaartje met de betreffende zending die je wilt ontvangen.
 6. Vervolgens kom je in het scherm waar je de artikelen kunt opgeven die je wilt ontvangen. Dit zijn de artikelen die in de originele zending zijn verzonden.

 

Retouren1.png Retouren4.png

Retouren5.png Retouren3.png

  

Het ontvangstenscherm

Hoofdmenu > Ontvangen > Retouren > Uitpakken

 1. Nadat je een leverancier en één of meerdere RMA orders (of zendingen) heeft geselecteerd, kom je in het menu Uitpakken. Hier kun je artikelen inboeken door de barcode te scannen of door deze handmatig toe te voegen.
 2. Scan de barcode op het artikel.
 3. Wanneer het aantal te ontvangen artikelen meer dan 1 is, zal er een scherm komen waar je het aantal in kunt geven. Geef het aantal aan en druk op Enter.
 4. Herhaal de stappen 2 en 3 voor elk binnengekomen artikel.
 5. Wanneer je alle retour gekomen artikelen hebt gehad, druk je op de knop Verwerken en vervolgens op Start.
 6. De order wordt verwerkt in het ERP systeem en de voorraad wordt direct op geboekt op de ontvangstlocatie voor retouren.
 7. Er wordt een rapport als RMA ontvangstbevestiging afgedrukt.

 

Uitleg menu items: het ontvangstenscherm

Hoofdmenu > Ontvangen > Retouren > Uitpakken

Retouren_overzicht.png

 • Terug - Zodra je op deze button drukt sluit je een menu of ga je een stap terug in het menu.
 • Filter - Met deze button kun je filteren in de set aan leveranciers en inkooporders op het scherm.
 • Artikelinfo - Met deze button kun je na het selecteren van een artikel de artikelinformatie tonen.
 • Barcode - Met deze button kun je na het selecteren van een artikel de barcode van een artikel wijzigen per leverancier.
 • Autolabel - Indien deze button geactiveerd is (kleur: groen), dan wordt bij een scan of handmatige selectie van elke artikel 1 stuk naar rechts verplaatst.
 • Labels afdr. - Met deze button kun je na het selecteren van een artikel labels afdrukken voor het geselecteerde artikel.
 • Aantal - Zodra je op deze button drukt verschijnt het venster "Aantal", hier kun je aangeven hoeveel artikelen je naar rechts wilt zetten op het moment dat je een artikel scant of handmatig selecteert. Dit aantal is ook op te geven via toetsenbord invoer.
 • Handmatig - Met deze button kun je handmatig artikelen naar rechts zetten door een artikel te selecteren en op de button te drukken.
 • One Scan - Als je deze button aanzet, dan wordt er elke keer dat je de barcode van een artikel scant slechts 1 artikel naar rechts verplaatst.
 • In/Out - Als je deze button hebt ingedrukt, veranderd de kleur van het scherm in rood en kun je de artikelen terugzetten naar links.
 • Verwerken - Als je alle artikelen naar rechts hebt gezet, drukt je op deze button en vervolgens op "Start".
 • Overig - Als je op deze button drukt, dan verschijnen er vier opties: "Hulp op afstand", "Wiki", "Volume" en "Info".
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0