License plates aanmaken en verplaatsen

Met de License Plate functionaliteit is het mogelijk om meerdere artikelen in één keer te verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een pallet met meerdere artikelen wilt verplaatsen. 

De license plate maak je normaal gesproken aan bij het ontvangen van de artikelen. Op die manier kun je de artikelen vanaf de ontvangstlocatie met behulp van de license plate verplaatsen. Als je een license plate wilt aanmaken van bestaande voorraad, dan is dat ook mogelijk. In dat geval gebruik je de management portal.

License plate aanmaken bij ontvangst

Het aanmaken van license plates bij ontvangst is alleen mogelijk in de touch applicatie, in de mobile applicatie is dit vooralsnog niet mogelijk.

In de zone rechten dient het volgende recht aan te staan:
Allows the users to receive on license plates

Met het volgende zone recht verplicht je de medewerkers om artikelen te ontvangen op een license plate:
Mandatory use of license plates when receiving purchase orders

Volg de onderstaande stappen om een ontvangst op een license plate te doen:

  1. Open een inkooporder in de touch applicatie
  2. Druk op de button Nieuw
  3. Geef eventueel een omschrijving en een THT datum op voor de license plate, dit zijn geen verplichte velden
  4. In het rechterscherm zie je onderaan een license plate verschijnen met het gegenereerde license plate nummer
  5. Door de artikelen van links naar rechts te verplaatsen (handmatig of via scanning), voeg je ze toe aan de license plate
  6. Herhaal de stappen 2 - 5 voor elke nieuwe license plate

 

mceclip0.png

mceclip1.png

mceclip3.png

mceclip4.png


Automatisch license plates genereren

Door de button Auto LP te activeren, kun je automatisch license plates laten genereren bij het van links naar rechts verplaatsen (ontvangen) van de artikelen. Bij deze functionaliteit wordt de omschrijving van de license plate gevuld met het aantal ontvangen artikelen en de omschrijving van het artikel.

De THT datum kan achteraf aangepast worden door op de gele button op de license plate te drukken.

License plate labels afdrukken

Met de button LP labels afdr. kun je een label afdrukken voor de geselecteerde license plate. Het label van de license plates kan worden vormgegeven in de management portal. Hier stel je ook de printer voor de license plate in.

Verplaatsen van de license plate

Nadat de ontvangst wordt verwerkt, komen de ontvangen artikelen op de ontvangstlocatie te staan. De license plate die is aangemaakt, staat dan ook op locatie ontvangst.

Door de license plate code te scannen in de reguliere overslag functies van boxwise selecteert u de gehele license plate en daarmee ook de artikelen van de license plate. Door vervolgens een nieuwe locatie te scannen verplaats je de gehele license plate met de artikelen.

Als je de artikelen verplaatst zonder daarbij de license plate code te scannen, dan zal de license plate de status 'Broken' krijgen. De voorraad van de artikelen is dan immers niet meer toereikend voor het aantal op de license plate (die nog op dezelfde locatie staat).

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 5