Werkwijze bij een serververhuizing

Indien je gebruik gaat maken van een nieuwe server, en boxwise maakt gebruik van die server, dan zullen er werkzaamheden verricht moeten worden om boxwise weer goed te laten functioneren.
 
De eerste vraag die gesteld kan worden is of het gaat om een verhuizing van de databaseserver, de server waarop boxwise is geïnstalleerd of om beide?

Voor een verhuizing van de database server geldt het volgende:

 1. Op het moment van de overgang moet de boxwisedatabase geëxporteerd worden van de oude server en direct worden geïmporteerd op de nieuwe server.
 2. Zorg dat onze gebruiker dezelfde rechten op de nieuwe server heeft als op de oude server.
 3. In de instellingen van boxwise moet de servernaam gewijzigd worden naar de nieuwe server.
  1. Voor de database van het ERP moet de servernaam in de instellingen van boxwise worden gewijzigd (management portal)
   • Indien er maatwerk actief is dat naar de ERP-database verwijst, zal het maatwerk moeten worden aangepast. Neem hiertoe ruim van tevoren contact op met trancon
  2. Voor de boxwisedatabase moet de servernaam in het configuratiebestand worden gewijzigd (data.config in de installatiemap)

 

Voor een verhuizing van de boxwiseserver geldt het volgende:

 1. Ruim voordat de verhuizing gepland staat, dient dit bij trancon aangegeven te worden.
 2. Trancon kan dan een nieuwe installatie (zelfde versie als op oude server) van boxwise doen op de nieuwe server. Het is van belang dat wij hiervoor dezelfde rechten hebben als op de oude server.
  1. Trancon: Installatie Git (voor maatwerk, indien van toepassing).
  2. Trancon: Het maatwerk dient te worden gecontroleerd. Hier kan specifieke configuratie in zijn opgenomen, zoals servernamen en mappen/bestanden.
 3. Alle printers die worden gebruikt vanuit boxwise dienen ook ruim voor de verhuizing te worden geïnstalleerd op de nieuwe server. Hierbij is het belangrijk dat zij exact dezelfde namen hebben als op de oude server. Mocht dit toch veranderen dan dient die in de boxwise instellingen ook aangepast te worden. Houdt er rekening mee dat de printers moeten worden geïnstalleerd onder het Windows gebruikersaccount dat boxwise gebruikt.
  1. Trancon: toevoegen NULL printer. Deze wordt voor Exact klanten gebruikt.
 4. Net als op de oude server moet ook op de nieuwe server Exact of Afas geïnstalleerd zijn en moeten wij daarbij kunnen met onze gebruiker.
 5. Op de dag van de overgang moeten de client installaties (op de mobiles) gedeïnstalleerd worden, ook de cabfiles moeten worden verwijderd. Vervolgens moeten de clients opnieuw geïnstalleerd worden, nu via het nieuwe serveradres. De cabfiles moeten opnieuw op de juiste plaats worden opgeslagen en op 'read-only' worden gezet. Het is uiteraard van belang dat de boxwise service dan draait op de nieuwe server.
 6. Tot slot moet op de oude server de boxwise service op stop gezet worden.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0