Nieuwe inloggen AFAS Online: boxwise voorbereiden

Het komende jaar worden alle AFAS-online gebruikers overgezet naar een nieuwe manier van inloggen. De planning hiervan wordt op 1 juni 2018 bekend gemaakt. Medio juni zullen de eerste gebruikers al worden overgezet op 'het nieuwe inloggen' op AFAS Online. 

Een mooie stap naar betere beveiliging. Voor gebruik van deze twee-factorauthenticatie zijn echter wel aanpassingen in boxwise vereist!

Neem onderstaande controlepunten door om boxwise voor te bereiden op het nieuwe inloggen.

 

Boxwise gereed krijgen voor AFAS Twee-factorauthenticatie

boxwise versie
Voor de overgang dient boxwise minimaal naar versie 1.19.1.13 geüpdatet te worden. Neem contact op met trancon om een update in te plannen wanneer dat nog niet het geval is. Belangrijk: AFAS plant de overgang naar 'het nieuwe inloggen' voor je in. Je kunt zelf ook een andere datum kiezen, klik hier om daarover meer te lezen.


App Connector Webadres

Het webadres van de Profit app connector dient aangepast te worden in de Management portal. Het eerste deel van het webadres zal gelijk blijven, zoals aangegeven met de * tekens. Zie het onderstaande voorbeeld voor meer details.

Oude adres
****.afasonlineconnector.nl/profitservices/

Nieuwe adres
****.soap.afas.online/profitservices/


Stappenplan aanpassing webadres

  1. Open de Management portal
  2. Ga naar de admin zone
  3. Open aan de linkerkant het instellingen menu
  4. Selecteer ERP Connectie
  5. Voer achter 'App Connector Base Url' het nieuwe webadres in


Maatwerk aanpassing

Naast de reguliere aanpassing is het mogelijk dat er ook in het maatwerk een aanpassing vereist is. Neem contact op met trancon om dat af te stemmen.


TLS 1.2
Om het nieuwe inloggen werkende te krijgen heeft AFAS aangegeven dat TLS 1.2 geinstalleerd moet zijn op de applicatie server. Wij adviseren daarom om TLS 1.2 te installeren op de boxwise server om de omgeving werkende te krijgen. Het ontbreken van deze TLS versie kan ook de werking van boxwise hinderen.

 

Informeer trancon tijdig

Is de planning bekend? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om een update in te plannen indien dat noodzakelijk is. 

 

Het nieuwe inloggen voor AFAS online gebruikers

Bekijk het onderstaande artikel voor meer informatie over het nieuwe inloggen voor AFAS Online.
https://klant.afas.nl/nieuwe-inloggen-afas-online

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1