Picking met SSCC en inner referenties

Tijdens het picken van artikelen kunnen er SSCC codes worden geregistreerd. Elke gescande SSCC code wordt automatisch een verzendcollo binnen de batch. Hierdoor worden de artikelen direct verdeeld over de verzendcolli.

Bij het gebruik van SSCC tijdens het picken wordt er voor elk gepickt artikel naar twee referenties gevraagd:

  • Een outer (SSCC) referentie. Dit is doorgaans de collo waarop het artikel wordt gezet.
  • Een inner referentie. Dit is een unieke referentie dat bij het artikel wordt opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan een omdoos.

De registratie van referenties is standaard uitgeschakeld. Via de instellingen en zonerechten kan de functionaliteit worden ingeschakeld en desgewenst worden verplicht.

 

Gebruik

We raden het aan om vóór het picken een aantal SSCC labels te genereren. De labels worden meegenomen tijdens het picken. Voor elke collo die gevuld wordt tijdens het picken kan een label gebruikt worden. Als een artikel in de collo wordt gestopt, scan je de barcode waarmee het artikel automatisch wordt toegevoegd aan de collo (en SSCC code). Hierdoor kan boxwise direct de zending opbouwen en hoef je tijdens het inpakken slechts de zending te controleren.

 

Aandachtspunten

  • Outer referenties (SSCC) zijn uniek. boxwise houdt bij welke referenties zijn gebruikt en geeft een melding als er wordt geconstateerd dat ze aan meerdere zendingen worden toegekend.
  • Er vindt een validatie plaats op de inner referenties. Standaard worden alleen numerieke waardes geaccepteerd, dit kan desgewenst worden aangepast in de instellingen.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0