Hoe registreer je referenties (inner en SSCC) tijdens het picken van artikelen?

Vereisten

Om referenties zoals SSCC codes te kunnen registreren dienen er een aantal zaken te worden geconfigureerd, dit is noodzakelijk om correcte SSCC codes te genereren en de functionaliteit in te schakelen binnen de applicaties. Raadpleeg hiervoor het kennisbank artikel voor de instellingen en rechten.

 

Gebruik

Het registeren van referenties (inner en SSCC) vindt plaats na het openen van een pickbatch. Je loopt de picklijst af waarbij je de mogelijkheid hebt om per artikel een aantal referenties te registreren. Hierbij doorloop je de volgende stappen:

  1. Scan of selecteer handmatig het artikel
  2. Scan of selecteer handmatig de locatie (optioneel via een zonerecht)
  3. Scan de referenties of vul deze handmatig in. Als de referenties worden gescand, dan herkent boxwise automatisch of het een SSCC of inner referentie is en vult het juiste veld.
  4. Pick het artikel met het gewenste aantal

mceclip0.pngmceclip1.pngmceclip2.png

Na het bevestigen van een pick wordt de picklijst bijgewerkt. Bij het gepickte artikel zul je de volledige inner referentie zien, en het serienummer van de SSCC:

 

mceclip1.png

 

Aandachtspunten

  • Als zowel een inner als outer referentie (SSCC) wordt gescand, dan gaat de scanner automatisch door naar het volgende scherm.
  • Outer referenties (SSCC) zijn uniek. Als boxwise constateert dat een SSCC eerder is gebruikt of op meerdere zendingen terecht komt, dan wordt de volgende melding getoond:

 

mceclip2.png

 

  • SSCC codes worden gevalideerd. Indien deze niet voldoen aan de SSCC specificaties, dan wordt de invoer niet geaccepteerd. Je dient de code eerst te corrigeren of te verwijderen om verder te gaan.
  • Er wordt gecontroleerd of de inner referenties geldig zijn. Standaard worden alleen numerieke waardes geaccepteerd, dit kan desgewenst worden aangepast in de instellingen. Mocht een inner referentie niet geldig zijn, dan wordt de volgende melding getoond:

 

mceclip3.png

 

  • Indien een artikel deels wordt gepickt met een inner en/of outer referentie, dan wordt de pickregel gesplitst. Het restant wordt direct onder de gepickte regel weergeven.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0