SSCC registratie tijdens picken met de Warehouse mobile

Tijdens het picken van artikelen kunnen er SSCC codes worden geregistreerd. Elke gescande SSCC code wordt automatisch een verzendcollo binnen de batch. Hierdoor worden de artikelen direct verdeeld over de verzendcolli.

Bij het gebruik van SSCC tijdens het picken wordt er voor elk gepickt artikel naar twee referenties gevraagd:

 • Een outer (SSCC) referentie: Dit is doorgaans de collo waarop het artikel wordt gezet.
 • Een inner referentie: Dit is een unieke referentie dat bij het artikel wordt opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan een omdoos.

De registratie van referenties is standaard uitgeschakeld. Via de instellingen en zonerechten kan de functionaliteit worden ingeschakeld en desgewenst worden verplicht.

Gebruik

We raden het aan om vóór het picken een aantal SSCC labels te genereren. De labels worden meegenomen tijdens het picken.

Het registeren van referenties (inner en SSCC) vindt plaats na het openen van een pickbatch. Je loopt de picklijst af waarbij je de mogelijkheid hebt om per artikel een aantal referenties te registreren. Hierbij doorloop je de volgende stappen:

 1. Scan of selecteer handmatig het artikel
 2. Scan of selecteer handmatig de locatie (optioneel via een zonerecht)
 3. Scan de referenties of vul deze handmatig in. Als de referenties worden gescand, dan herkent boxwise automatisch of het een SSCC of inner referentie is en vult het juiste veld.
 4. Pick het artikel met het gewenste aantal

mceclip0.pngmceclip1.pngmceclip2.png

Na het bevestigen van een pick wordt de picklijst bijgewerkt. Bij het gepickte artikel zul je de volledige inner referentie zien, en het serienummer van de SSCC:

mceclip1.png

Wijzigen of verwijderen van SSCC referenties

Stel dat je een artikel hebt gepickt waarbij per ongeluk een verkeerde referentie is geregistreerd. Door de details van het gepickte artikel te openen heb je de mogelijkheid om de referenties nog te wijzigen, dit werkt als volgt:

 1. Selecteer het artikel met de verkeerde referentie
 2. Scan of selecteer handmatig de locatie (optioneel via een zonerecht)
 3. Druk op F2 (Geavanc.) > F4 (Collo Ref.) om de referenties weer te geven
 4. Wijzig of verwijder de referenties
 5. Druk op F4 (Ok) om de referenties bij te werken (het detailscherm wordt weer getoond)
 6. Druk op F4 (Ok) om terug te gaan naar de picklijst

mceclip0.pngmceclip1.pngmceclip2.png

Aandachtspunten

 • Als zowel een inner als outer referentie (SSCC) wordt gescand, dan gaat de scanner automatisch door naar het volgende scherm.
 • Outer referenties (SSCC) zijn uniek. Als boxwise constateert dat een SSCC eerder is gebruikt of op meerdere zendingen terecht komt, dan wordt de volgende melding getoond:

mceclip2.png

 • SSCC codes worden gevalideerd. Indien deze niet voldoen aan de SSCC specificaties, dan wordt de invoer niet geaccepteerd. Je dient de code eerst te corrigeren of te verwijderen om verder te gaan.
 • Er wordt gecontroleerd of de inner referenties geldig zijn. Standaard worden alleen numerieke waardes geaccepteerd, dit kan desgewenst worden aangepast in de instellingen. Mocht een inner referentie niet geldig zijn, dan wordt de volgende melding getoond:

mceclip3.png

 • Indien een artikel deels wordt gepickt met een inner en/of outer referentie, dan wordt de pickregel gesplitst. Het restant wordt direct onder de gepickte regel weergeven.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0