Registreren van SSCC tijdens het inpakken van artikelen

Vanaf boxwise versie 1.20 krijgen alle colli standaard een SSCC toegewezen. Hiervoor hoeven geen extra handelingen verricht te worden tijdens het inpakken van artikelen. Afhankelijk van de werkwijze is de zending reeds opgebouwd door de registratie van SSCC tijdens het picken, of bouw je de zending met SSCC op in het inpakscherm.

 

Registratie tijdens picking

Als je tijdens het picken van artikelen al gebruik hebt gemaakt van SSCC, dan heeft boxwise voldoende informatie om een zending op te bouwen. Na verwerking van de gepickte artikelen wordt er per SSCC automatisch een collo aangemaakt en worden de artikelen ingepakt. Indien er standaard collidefinities zijn gedefinieerd, dan worden deze gebruikt om de colli aan te maken. Anders valt boxwise terug naar de standaard collo Box zonder gewicht en dimensies.

 

Registratie tijdens het inpakken

Tijdens het inpakken krijgen alle colli standaard een SSCC toegewezen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ingestelde SSCC nummerreeks.

SSCC barcodes kunnen worden gescand om automatisch de juiste collo te selecteren. Indien er geen collo in de zending bestaat met de SSCC code, en de code is nog niet gebruikt voor een andere zending, dan wordt er automatisch een nieuwe collo toegevoegd en geselecteerd. Hierna kun je direct door met het scannen van artikelen.

Mocht je een SSCC willen wijzigen, dan is dit mogelijk door de details van een collo te openen en een nieuwe SSCC code in te voeren of te scannen. Dit kan zowel via de scanner als de touch applicatie.

 

Labels

Via het inpakscherm heb je de mogelijkheid om SSCC labels af te drukken. Hiermee kun je tijdens het inpakken direct de juiste labels op de colli plakken. Dit kan zowel met de touch als mobile applicatie.

De labels zijn onderverdeeld in twee soorten:

  • Homogene labels: dit label wordt gebruikt voor colli waar één product op staat
  • Heterogene labels: dit label wordt gebruikt voor colli waar meerdere producten op staan

Boxwise herkent aan de hand van de inhoud van colli welke soort label moet worden afgedrukt.

Standaard is er voor elk soort een label meegeleverd, maar desgewenst kunnen er nieuwe ontwerpen worden toegevoegd.

Meer informatie over deze labels kun je vinden in het artikel voor SSCC labels.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0