Inpakken in colli met de touch applicatie

Inpakken

Nadat je het magazijn in bent geweest om de artikelen te picken, kom je bij de paktafel om de orders uit de batch in te pakken. Je gebruikt de touch applicatie nu als volgt:

 1. Selecteer de batch waarvan je de orders wilt inpakken.
 2. Je ziet een overzicht van de klanten/orders die in de batch zitten. Klik op de klant/order die je wilt inpakken.
 3. Je komt nu in het scherm Inpakken. Hier kun je artikelen in colli's stoppen.
 4. Scan de artikelen als je ze in een colli stopt. Je ziet rechts in het scherm dat de colli wordt gevuld met het gescande artikel.
  1. Je kunt de artikelen ook handmatig inpakken. Je krijgt dan een scherm waar je de artikelen/aantallen moet opgeven.
 5. Als de colli vol is, dan kan er een nieuwe colli toegevoegd worden via de knop Nieuw.
 6. Geef het gewicht en de dimensies van de colli op door onder op de colli te drukken. Je kunt hier gebruik maken van voorgedefinieerde colli's (meer info) en onze koppeling met weegschalen (meer info).
 7. Als alle artikelen zijn ingepakt, dan druk je op Afronden. Je gaat nu de order verzenden.

mceclip1.png mceclip2.png

mceclip3.png mceclip4.png

mceclip5.png mceclip6.png

Serie- en batchnummer artikelen

Het inpakken van serie- en batchnummer artikelen heeft een extra stap, hierbij dien je namelijk de specifieke nummers te selecteren. Nadat een artikel is geselecteerd of gescand wordt het volgende scherm getoond:

ItemIdentification_selection.png

In dit scherm selecteer je de nummers die je wilt inpakken, die keuze bevestig je door op de knop Toevoegen te drukken. Voor serienummers geldt dat je alleen de nummers hoeft te selecteren. Bij batchnummers heb je twee mogelijkheden:

 1. Je selecteert één nummer waarna het invoerscherm voor de gewenste aantallen wordt getoond. Na bevestiging van het aantal wordt het nummer ingepakt.
 2. Je selecteert meerdere nummers. Deze nummers worden direct met de overgebleven aantallen ingepakt.

Uitpakken

Het uitpakken werkt volgens hetzelfde principe als het inpakken, maar je verplaatst de artikelen van rechts naar links. Om artikelen uit te pakken druk je op de knop In / Uit:

mceclip1.png

Deze knop kan worden in- en uitgeschakeld. Als de knop is ingeschakeld, dan weet de applicatie dat er artikelen worden uitgepakt. De knop blijft groen en de inhoud van de collo wordt rood:

mceclip2.png

 

Door nogmaals op de In / Out knop te drukken wordt de knop uitgeschakeld en weet de applicatie dat er weer artikelen worden ingepakt. De kleur van de knop en de inhoud van de collo wordt weer grijs.

One Scan

Standaard zal de applicatie altijd een invoerscherm voor de aantallen tonen, maar soms wil je artikelen per stuk willen verplaatsen. Hiervoor kun je de One Scan functie inschakelen door op de One Scan knop te drukken:

mceclip3.png

Bij het verplaatsen van een artikel zal de applicatie een aantal van 1 verplaatsen. Dit werkt voor het in- en uitpakken, en met het scannen of handmatig verplaatsen van artikelen. Deze functie werkt niet voor serie- en batchnummer artikelen omdat je hierbij de specifieke nummers moet opgeven.

De functie blijft actief zolang de applicatie niet wordt afgesloten. Hierdoor kun je de functie één keer inschakelen om het vervolgens gedurende het inpakken van meerdere zendingen te gebruiken.

Druk nogmaals op de One Scan knop om de functie weer uit te schakelen.

Inpakken per order

Indien een zending meerdere orders bevat, dan kun je een individuele order selecteren om de artikelen van die order weer te geven. Bij het in- en uitpakken van de artikelen wordt er rekening gehouden met de geselecteerde order.

Deze filter is linksonder in het scherm terug te vinden:

mceclip4.png

Aan de linkerkant is altijd een knop aanwezig om alle artikelen van de zending te tonen:

Button_Order_Selection_All.png

In het oranje bolletje staat aangegeven hoeveel unieke artikelen de zending heeft.

De knoppen rechts hiervan zijn een representatie van elke individuele order in de zending. Door hier op te drukken worden de artikelen van de specifieke order getoond:

Button_Order_Selection.png

Er zijn een aantal gegevens af te lezen van de knop:

 1. Het aantal unieke artikelen in de order
 2. Het ordernummer
 3. De leverdatum van de order

Aandachtspunten

 • Indien een artikel bij het in- of uitpakken een aantal van 1 heeft, en het artikel is niet deelbaar, dan wordt het invoerscherm voor de aantallen niet getoond en wordt het artikel direct verplaatst.
 • Je kunt meerdere artikelen tegelijk selecteren om ze in- of uit te pakken. Dit is alleen mogelijk door de kaartjes handmatig te selecteren. Bij het verplaatsen van meerdere artikelen worden alle aantallen verplaatst, het invoerscherm voor de aantallen wordt niet getoond.
 • Als er een inner referentie is geregistreerd op een artikel (te herkennen aan het gele vlak), dan is het niet mogelijk om een aantal op te geven bij het in- of uitpakken. Dat artikel wordt altijd in zijn geheel verplaatst.
 • Als er een inner referentie is geregistreerd op een artikel, dan kun je het referentienummer scannen om het direct in zijn geheel te verplaatsen.
 • Indien er gebruik wordt gemaakt van SSCC, dan kun je de SSCC codes scannen om direct collo toe te voegen en te selecteren.

Video's

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0