Inpakken in colli met de Warehouse mobile

In het inpakscherm maak je de zending gereed voor verwerking. Het overzicht toont aan de bovenkant de colli met daaronder de lijst van artikelen. De meest linker collo (met de naam Todo) bevat alle artikelen die ingepakt moeten worden. Rechts hiervan zullen de colli van de zending worden toegevoegd. Om de zending in te pakken versleep je de artikelen vanuit de Todo collo naar de gewenste collo, of scan je de artikelen.

Voordat je begint met inpakken dien je altijd eerst een collo toe te voegen.

Handmatig

Je kunt handmatig artikelen inpakken door deze te selecteren en te verslepen naar de gewenste collo. Dit gaat als volgt:

 1. Selecteer de collo met de naam Todo en vervolgens het artikel. De regel wordt groter en krijgt een witte achtergrondkleur.
 2. Druk op de geselecteerde regel en versleep de regel naar de gewenste collo. Je zult een kleine, witte vierkant zien om te zien waar je het artikel naartoe versleept.
 3. Laat het scherm los om het artikel in de collo te plaatsen. Het artikel detailscherm wordt getoond.
 4. Voer het gewenste aantal in
 5. Druk op F4 (Ok), het detailscherm wordt gesloten.
 6. De collo waar het artikel naartoe is versleept en het ingepakte artikel worden automatisch geselecteerd ter bevestiging.

 

mceclip1.pngmceclip2.pngmceclip3.png

 

Scannen

Door middel van barcode scanning kunnen de artikelen worden ingepakt. Het werkt als volgt:

 1. Selecteer of scan de gewenste collo
 2. Scan het artikel dat moet worden ingepakt. Het artikel detailscherm wordt getoond.
 3. Voer eventueel het gewenste aantal in en druk op F4 (Ok). Het artikel detailscherm wordt gesloten.
 4. Het gescande artikel is ingepakt en is automatisch geselecteerd ter bevestiging.

Met de basisinrichting van boxwise is het mogelijk om artikelen te scannen, maar de applicatie herkent ook barcodes met gecombineerde gegevens. Zo kun je in één barcode het artikelnummer, aantal en eventueel een serie- of batchnummer opnemen. Door deze barcode te scannen heeft de applicatie voldoende informatie om het artikel in één keer te verplaatsen met de juiste aantallen. Om dit mogelijk te maken is er extra inrichting nodig, neem contact met ons op voor meer informatie.

Serie- en batchnummer artikelen

De ondersteuning voor serie- en batchnummer artikelen is beperkt. Het is mogelijk om deze artikelen in en uit te pakken, maar de mogelijkheid om nummers te selecteren is niet aanwezig. Deze artikelen zullen altijd in z'n geheel worden verplaatst. Mocht je wel de keuze willen maken om specifieke nummers te verplaatsen, dan raden we je aan om gebruik te maken van de Touch applicatie.

Inner referenties

Tijdens het picken van artikelen kunnen er inner referenties worden geregistreerd. Deze referenties zie je terug tijdens het inpakken op de desbetreffende artikelen.

Je kunt het referentienummer scannen om het artikel direct in te pakken. Het is echter niet mogelijk om een aantal op te geven, het wordt namelijk behandeld als één eenheid. Het artikel wordt daarom altijd in zijn geheel verplaatst.

Mocht een artikel zijn gepickt met en zonder referentie, dan zal alleen het artikel zonder inner referentie worden ingepakt bij het scannen van de artikel barcode. Voor het artikel met inner referentie dien je altijd de referentie te scannen of het handmatig in te pakken.

Uitpakken

Het uitpakken werkt volgens hetzelfde principe als het inpakken, maar in een iets andere volgorde. Je selecteert namelijk eerst één van de colli en versleept vervolgens de gewenste artikelen naar de Todo collo.

Deze functionaliteit werkt alleen door de artikelen handmatig uit te pakken, het uitpakken door middel van scanning wordt niet ondersteund.

Aandachtspunten

 • Indien een artikel bij het in- of uitpakken een aantal van 1 heeft, en het artikel is niet deelbaar, dan wordt het invoerscherm voor de aantallen niet getoond en wordt het artikel direct verplaatst.
 • Je kunt meerdere artikelen tegelijk selecteren om ze in- of uit te pakken. Dit is mogelijk door de regels handmatig te selecteren. Bij het verplaatsen van meerdere artikelen worden alle aantallen verplaatst, het invoerscherm voor de aantallen wordt niet getoond.
 • Indien er gebruik wordt gemaakt van SSCC, dan kun je de SSCC codes scannen om direct collo toe te voegen en te selecteren.

Video's

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0