Uitleveren van orders met behulp van SSCC

Vanaf versie 1.20 is het in boxwise mogelijk om van SSCC gebruik te maken bij het uitleveren van orders. Voordat gebruik gemaakt kan worden van de SSCC functionaliteit, dienen er een aantal voorbereidingen te worden getroffen in boxwise:

Na de voorbereiding zijn er ruwweg twee mogelijkheden om de SSCC te registreren:

  1. Tijdens het picken
  2. Tijdens het inpakken / verzenden

SSCC_process.png

1. Tijdens het picken

Door tijdens het picken van de orders direct een SSCC label te scannen, worden de artikelen direct toegevoegd aan een verzendcolli met een SSCC label en code. Door op deze manier te werken hoeft men in het inpakscherm de artikelen niet meer in te pakken in de juiste colli. Een simpele controle is in dat geval al voldoende.

2. Tijdens het inpakken

De andere mogelijkheid is om tijdens het inpakken van een zending gebruik maken van SSCC. Elke collo krijgt dan standaard een SSCC toegewezen door boxwise. Indien gewenst kunnen de gegenereerde SSCC aangepast worden of kunnen er middels scanning colli met SSCC codes worden toegevoegd.

Overige mogelijkheden m.b.t. SSCC

Er zijn diverse standaard SSCC labels ingericht die afgedrukt kunnen worden tijdens het inpakken of voordat men gaat picken. 

Voor inzage in historische zendingen zijn SSCC codes ook te gebruiken. Zo kun je het gebruiken in de management portal om een zending terug vinden zo om de details te bekijken, of kun je het in de applicaties gebruiken om zendingen op te zoeken en opnieuw te versturen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0