Print Management > Printregels

Algemeen

Alle printers die boxwise gebruikt, dienen ingesteld te worden via printregels. De printregels bepalen aan de hand van hun condities welke printer geselecteerd moet worden voor een printopdracht. De printopdrachten zelf zijn te vinden onder Print Management > Printopdrachten.

De mogelijkheid om printregels in te richten is beschikbaar vanaf versie 1.21 van boxwise. Bij oudere versies dienen de printers nog ingesteld te worden in de algemene instellingen, op de gebruikers en de labels.

Klik hier voor de webinar over Print Management of kijk de onderstaande video voor een korte uitleg.

mceclip0.png

 

Een printregel toevoegen

Volg de onderstaande stappen om een printregel toe te voegen. In dit voorbeeld stellen we een specifieke documentprinter in voor apparaat TOUCH-01.

 1. Druk op Toevoegen, het venster Nieuwe printregel opent.
 2. Geef een naam aan de printregel, bijvoorbeeld Documentprinter TOUCH-01.
 3. Selecteer in de sectie Printer een printer.
 4. De geselecteerde printer bepaald welke opties beschikbaar zijn. Kies de gewenste opties (lade, afdrukstand, kleurmodus, dubbelzijdig, aantal kopieën).
 5. Onder de sectie Condities dienen nu de condities ingesteld worden. De conditie voor Bestandstype is verplicht en staat er standaard zonder waarde. Stel de waarde in door dubbel te klikken in de kolom Waarde. Voor dit voorbeeld selecteer je hier PDF.
 6. Voeg een nieuwe conditie toe door op Toevoegen te klikken. Door op het pijltje naast Toevoegen te klikken kan je een sneloptie kiezen. Kies hier voor Apparaat.
 7. Kies bij Waarde voor TOUCH-01.
 8. Zet het vinkje bij Actief aan.
 9. Klik vervolgens op Opslaan.

mceclip1.png

 

Condities toevoegen aan een printregel

Een conditie bestaat altijd uit een Veld, een Operator en een Waarde.

Bij het veld selecteer je een eigenschap van een printopdracht waarop je de conditie wilt matchen, dit kan bijvoorbeeld een gebruiker of de naam van het apparaat zijn. Door een conditie toe te voegen in een printregel ontstaat er een nieuwe lege regel, dubbelklik op deze regel in de kolom Veld om te zien welke velden allemaal beschikbaar zijn.

De operator is de manier waarop je het veld wilt matchen met een waarde. Hier zijn de volgende opties mogelijk:

 • Is - Hierbij moet het veld gelijk zijn aan de waarde.
 • Is niet - Hierbij moet het veld ongelijk zijn aan de waarde.
 • In - Hierbij zijn meerde waarden mogelijk en moet het veld voorkomen in de waarden van de conditie.
 • Niet in - Hierbij zijn meerdere waarden mogelijk en mag het veld niet voorkomen in de waarden van de conditie.

Bij de waarde geef je op waaraan het veld moet matchen. Afhankelijk van de gekozen operator is het wel of niet mogelijk om meerdere waarden op te geven.

 

Welke printregel gebruikt boxwise?

Boxwise kijkt bij elke printopdracht welke printregels matchen. Wanneer er maar één printregel matcht, dan is dat de printregel die de printer bepaald voor de printopdracht. Als er meer dan één printregel matcht aan de printopdracht, dan bepaald de printregel met de hoogste prioriteit de printer.

De prioriteit van de printregel is zichtbaar in de kolom Prioriteit. Het aantal condities van de printregel bepaald de hoogte van de prioriteit. Een printregel met één conditie heeft dus een lagere prioriteit dan een printregel met twee condities. Let op: de print opdracht moet aan alle condities voldoen om door een printregel met meerdere condities opgepakt te worden.

 

Standaard printregels

Zonder eigen inrichting zijn er standaard al drie printregels beschikbaar in boxwise:

 • Standaard document printer
 • Standaard label printer
 • Standaard label printer verzendlabels

Voor deze standaard printregels kunnen de condities niet aangepast worden. Het enige wat wel aangepast kan worden is de printer met de bijbehorende opties.

Pas de printer aan door de printregel te selecteren en op Aanpassen te klikken. Kies de printer met de bijbehorende opties vervolgens in de sectie Printer.

 

Printregels testen

Aan de rechterkant van het scherm is het mogelijk een test menu uit te klappen. Klik op de button met de twee pijltjes om dit menu uit te klappen. Via dit menu is het mogelijk om te testen welke printregel door boxwise wordt gebruikt onder bepaalde condities.

Om te testen is het verplicht een Bestandstype, Apparaat en Gebruiker op te geven. Via de button Condities is het mogelijk om meer condities op te geven om mee te testen.

Wanneer de condities zijn opgegeven druk je op de button Uitvoeren. In het overzicht met de printregels wordt de printregel die boxwise zal gebruiken nu groen. Printregels worden geel als ze wel matchen met de condities maar een lagere prioriteit hebben.

mceclip2.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1