Ontvangstlocatie instellen

Twee manieren van ontvangen

Bij de verwerking van een ontvangst wordt de voorraad in het ERP systeem (en Boxwise) opgehoogd. Binnen Boxwise zijn er twee manieren om te bepalen op welke locatie de artikelen na de ontvangst opgeboekt moeten worden:

  1. Ontvangen op een centrale ontvangstlocatie per magazijn
  2. Ontvangen op de standaard locatie van het artikel

De eerste optie is de beste optie indien de voorraad van een artikel op meerdere locaties in het magazijn kan liggen. Je boekt dan eerst alle voorraad op de ontvangstlocatie van het magazijn en verplaatst daarna de voorraad met de scanner naar de gewenste locatie.

Indien alle artikelen altijd op één en dezelfde locatie liggen, dan is de tweede optie de beste optie. Door op de ontvangstbon de standaard locaties van de artikelen af te drukken weet de magazijnmedewerker waar de artikelen naartoe verplaatst moeten worden.

Vanaf versie 1.40 is het mogelijk om per magazijn in te stellen welke van de bovenstaande twee manieren gebruikt wordt. Dit stel je in per magazijn op de portal pagina Voorraadinformatie > Magazijnen in de kolom "Ontvangen op".

Ontvangen op een centrale ontvangstlocatie per magazijn

Met deze optie zal de voorraad altijd op de standaard ontvangstlocatie van een magazijn worden geboekt. Hierbij wordt het magazijn gebruikt dat op de inkooporder staat geregistreerd.

Exact Globe

Voor Exact Globe gebruikers wordt deze locatie overgenomen van de magazijninrichting in Exact Globe. Zo stel je dat in Exact in.

Afas Profit

Voor Afas Profit gebruikers wordt de ontvangstlocatie van een magazijn geregistreerd in Boxwise. Profit heeft namelijk niet de optie om een standaard ontvangstlocatie op een magazijn te registeren. Om hiervoor alsnog de mogelijkheid te bieden is er in de Management Portal een mogelijkheid gecreëerd om een ontvangstlocatie in te richten. Kijk hier voor de werkwijze om dit in te stellen.

Ontvangen op de standaard locatie van het artikel

Met deze optie zal de voorraad worden opgeboekt op de standaard locatie van het artikel. Deze locatie stel je in in het ERP. Vanaf versie 1.42 worden de standaard artikel locaties ook in Boxwise opgeslagen onder Stamgegevens > Standaard locaties. Mocht er geen locatie zijn ingericht, dan valt Boxwise terug op de standaard ontvangstlocatie van het magazijn.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0