AFAS Profit: standaard locatie van een artikel aanpassen

In AFAS Profit is het mogelijk om per artikel een standaard locatie in te stellen. Deze locatie dient niet verward te worden met de locatie(s) waar de voorraad van het artikel ligt want in AFAS Profit is deze locatie niet bindend om de voorraad op te leggen.

 

Standaard locaties in Afas Profit

In Afas Profit wordt de standaard locatie ingesteld op artikelniveau. De standaard locatie die je instelt voor een artikel geldt dus voor alle magazijnen (waarin deze locatie ook daadwerkelijk bestaat). Om deze te raadplegen of te wijzigen in Afas Profit zelf, ga je naar Ordermanagement > Item > Artikel en open je een artikel. In het veld 'Locatie' op het tabblad Algemeen vind je de standaard locatie van het artikel.

mceclip0.png

 

Standaard locaties wijzigen met boxwise

Binnen boxwise is het mogelijk om op twee manieren de standaard locatie van een artikel te wijzigen:

  • Na een overslag
  • Via artikel informatie

 

Na een overslag

Om de standaard locatie aan te passen na een overslag, dient hiervoor de volgende instelling correct gezet te worden: Instellingen > Algemeen > Behavior > Change default location after transfer.

Hier kan gekozen worden voor drie opties:

  • Always

Bij een overslag ziet de gebruiker niks. Op de achtergrond wordt de standaard locatie van het artikel aangepast indien de 'naar locatie' een andere locatie is dan de huidige standaard locatie.

  • Never

Bij een overslag wordt de standaard locatie niet aangepast.

  • Ask

Bij een overslag wordt er een pop-up getoond met de vraag of de standaard locatie aangepast dient te worden naar de locatie waar de overslag naartoe wordt gedaan.

Let op, de instelling is alleen van toepassing als de overslag plaatsvindt vanaf de huidige standaard locatie.

 

Via artikel informatie

Zowel in de mobile applicatie als in de touch applicatie is het mogelijk om in het Artikel informatie scherm de standaard locatie te wijzigen.

  • Mobile applicatie

Ga via het hoofdmenu naar Artikel informatie en selecteer een artikel. Kies in het Artikel informatie scherm voor 'F2 - Geavanceerd' en vervolgens voor 'F2 - St. locatie'. Kies vervolgens het magazijn waarvoor je de locatie wilt aanpassen en geef de locatie op. Lees hier meer.

  • Touch applicatie

Ga via het hoofdmenu naar Artikel informatie en selecteer een artikel. Ga naar het tabblad Voorraad en selecteer de gewenste nieuwe standaard locatie. Wanneer deze locatie geen voorraad heeft switch je eerst naar de subtab 'Alle locaties'. Selecteer de locatie en druk op 'Standaard locatie wijzigen'. Lees hier meer.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0