Replenishment van magazijnen op basis van Voorbereiding verplaatsing

De functionaliteit die op deze pagina wordt beschreven is alleen mogelijk in de koppeling met Afas Profit en haakt in op de Profit functionaliteit Voorbereiding verplaatsing. In boxwise is deze functionaliteit vanaf versie 1.29 beschikbaar.

In een voorbereiding verplaatsing staat een bronmagazijn, een doelmagazijn en de artikelen met aantallen die verplaatst moeten worden tussen de magazijnen. Boxwise haalt deze voorbereidingen van verplaatsingen op waarna je ze kunt batchen en picken in het bronmagazijn en kunt ontvangen in het doelmagazijn.

Voorbereiding verplaatsing maken

De voorbereiding verplaatsing kan in Profit op twee manieren gemaakt worden: handmatig of gegenereerd via een Verplaatsingsvoorstel. Het Verplaatsingsvoorstel is beschikbaar vanaf Profit 16 en genereerd op basis van openstaande verkooporders, minimum voorraad en maximum voorraad de voorbereidingen van verplaatsingen.

Net als bij verkooporders is ook bij de voorbereiding verplaatsing een vinkveld beschikbaar om het vrij te geven voor boxwise: Vrijgave boxwise. Het is belangrijk om dit veld toe te voegen aan de boekingslay-out in Afas Profit voor voorbereiding verplaatsing. Zolang dit vinkje niet is gezet, zal de voorbereiding niet zichtbaar worden in boxwise. 

 

N.B. Er zijn een drie tal zonerechten voor deze nieuwe functionaliteit toegevoegd die geactiveerd dienen te worden als er gebruik gemaakt wordt van deze functionaliteit : 

mceclip1.png

In elke zone waarin de verplaatsing wordt gepikt en wordt ontvangen dienen deze zonerechten aan te staan. 

Voorbereiding verplaatsing picken

Als de voorbereiding verplaatsing is gemaakt en is vrijgegeven voor boxwise, dan wordt hij zichtbaar in de boxwise management portal onder Uitgaand > Orders > Leverbaar (en Niet Leverbaar).

mceclip1.png

De voorbereidingen verplaatsingen worden hier gecategoriseerd onder de replenishment orders, dit kun je zien aan de tag met type RO (blauw).

Net als bij verkooporders dient er nu een batch gemaakt te worden van de replenishment order. Zodra dit gedaan is kan de order gepickt, ingepakt en verzonden worden. Het is dus ook mogelijk om de order eventueel te verzenden met een vervoerder.

Nadat de hele batch is afgewerkt zal de status van de voorbereiding verplaatsing in Profit veranderen en zal er een Verzendbon zijn gegenereerd. Let op, op dit moment is de voorraad afgeboekt in het bronmagazijn maar nog niet opgeboekt in het doelmagazijn.

Voorbereiding verplaatsing ontvangen

Als je de verzendbon hebt aangemaakt, dan wil je natuurlijk ook de ontvangst doen in het doelmagazijn. Je kunt ervoor kiezen om dit handmatig in Profit te doen maar je kunt het uiteraard ook via boxwise doen.

Het ontvangen van de voorbereiding verplaatsing gebeurt in de warehouse app. Kies in het hoofdmenu van de app voor Magazijnverplaatsing ontvangen om de functionaliteit te openen. 

Je dient nu eerst het magazijn te selecteren waarin je de ontvangst wilt doen. Vervolgens zie je een overzicht met alle openstaande verzendbonnen. Dit zijn de verzendbonnen van voorbereide verplaatsingen in een ander magazijn (bronmagazijn) naar het geselecteerde magazijn (doelmagazijn).

Magazijnverplaatsing ontvangen - 1.png  Magazijnverplaatsing ontvangen - 2.png

Door hier een barcode te scannen met het verzendbonnummer wordt automatisch de ontvangstbon aangemaakt voor de verzendbon. Indien je geen barcode of verzendbon voorhanden hebt, dan kun je ook de verzendbonnen ook handmatig selecteren en bevestigen om te ontvangen.

Magazijnverplaatsing ontvangen - 5.png

Het is aan te raden om op de Verzendbon lay-out een barcode met het verzendbonnummer te plaatsen zodat deze gescand kan worden bij het ontvangen. 

Met het aanmaken van de ontvangstbon worden ook de artikelen opgeboekt in het doelmagazijn. De artikelen worden opgeboekt op de standaard locatie van het artikel of op de standaard ontvangstlocatie van het magazijn. Dit is afhankelijk van de instelling Set ERP Inbound Location Mode.

Instellingen 

Onder ERP Connectie > Transfers zijn de volgende instellingen beschikbaar:

  • Verzendbon gereedmelden: zorgt ervoor dat de verzendbon automatisch gereed gemeld wordt (een verzendbon moet gereed gemeld zijn voordat er een ontvangstbon voor gemaakt kan worden)
  • Print verzendbon?: zorgt ervoor dat de verzendbon wordt afgedrukt
  • Print ontvangstbon?: zorgt ervoor dat de ontvangstbon wordt afgedrukt

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1