[19-11-2020] Profit 16: Problemen met leverbaarheid van orders in boxwise

Met de komst van Profit 16 is er een splitsing gemaakt in Aantal wachtorder en Aantal bestelvoorstel op de verkooporderregel (klik hier voor de details van de wijziging). 

 

Het aantal dat in wachtorder en bestelvoorstel staat, mag niet uitgeleverd worden. Doe je dit toch, dan krijg je een foutmelding vanuit Profit.

Het aantal mag niet meer zijn dan 0 omdat in de bijbehorende verkooporderregel nog een aantal in wachtorder of gereserveerd aantal op inkoop staat. Wijzig het aantal in wachtorder in de verkooporder of voeg een nieuwe regel aan de pakbon toe om meer uit te leveren.

 

Om die reden trekt boxwise het aantal in wachtorder af van het aantal te leveren. Doordat dit veld nu gesplitst is, wordt er een deel niet meer afgetrokken van het aantal te leveren (aantal bestelvoorstel). 

Dit heeft als gevolg dat orders onterecht gelopen worden maar niet uitgeleverd kunnen worden. 

 

Oplossing

Profit is een online platform en wij hebben geen invloed op het uitrollen van versie 16.  Om die reden hebben we twee oplossingen klaarstaan:

  • Een nieuwe software-versie waarin dit is opgelost (1.28.1.1)
  • Een tijdelijke aanpassing op de omgeving waarmee we dit oplossen

We vragen jullie om een melding te registeren als je hiermee te maken krijgt zodat we een oplossing kunnen uitrollen. Het kan zijn dat er binnen je organisatie niet gewerkt wordt met wachtorders, dan zal je geen hinder ondervinden. 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0