Aanvulopdrachten (replenishment) voor het aanvullen van pick locaties

Het aanvullen van pick locaties vanuit de bulk wordt ook wel pick replenishment genoemd en is bedoeld om pick locaties aan te vullen als de voorraad onder een bepaald niveau komt of als er niet voldoende voorraad is om de openstaande verkooporders te kunnen uitleveren vanaf de pick locaties.

Het overzicht van de aanvulopdrachten kan geraadpleegd worden in de management portal. Onder Voorraadinformatie > Aanvullen wordt een overzicht getoond van alle aanvulopdrachten.

mceclip1.png

Hieronder worden de belangrijkste functies op deze pagina beschreven.

Genereren van aanvulopdrachten

Door op de button Genereren te drukken verschijnt er een venster waar een profiel geselecteerd kan worden.

mceclip1.png

Selecteer het gewenste profiel en druk vervolgens op de button Genereren in het venster. De aanvulopdrachten worden nu gegenereerd.

mceclip0.png

De instellingen op het profiel bepalen hoe de aanvulopdrachten worden gegenereerd. Op deze pagina wordt beschreven wat er ingesteld kan worden op de profielen.

Goedkeuren en afkeuren van aanvulopdrachten

Als de aanvulopdrachten zijn gegenereerd, dan zijn ze nog niet direct zichtbaar in de scanner. Aanvulopdrachten dienen eerst goedgekeurd te worden. Dit zorgt ervoor dat er controle blijft over de verplaatsingen die worden gedaan tussen bulk en pick.

Het moment van goedkeuren is ook het moment dat boxwise een allocatie legt op de betreffende voorraad in de bulk. Dit betekent dat die voorraad niet meer beschikbaar is voor bijvoorbeeld verkooporders.

Door één of meerdere aanvulopdrachten te selecteren en vervolgens op de button Goedkeuren te drukken, worden de geselecteerde aanvulopdrachten goedgekeurd. Op dezelfde manier kunnen aanvulopdrachten ook weer Afgekeurd worden met de button Afkeuren.

mceclip2.png

Zodra een aanvulopdracht is goedgekeurd, zal er een vinkje staan in de kolom Goedgekeurd. In het veld Picklocatie wordt de standaard locatie van het artikel getoond tenzij dit een bulk locatie is.

mceclip3.png

Verwijderen van aanvulopdrachten

Door één of meerdere aanvulopdrachten te selecteren en vervolgens op Verwijderen te drukken worden de aanvulopdrachten verwijderd uit het overzicht. Feitelijk gezien worden de aanvulopdrachten echter niet verwijderd maar gearchiveerd. Door het vinkje te zetten bij Gearchiveerde opdrachten worden alle gearchiveerde opdrachten zichtbaar. Naast de verwijderde aanvulopdrachten worden hier ook de reeds uitgevoerde aanvulopdrachten getoond.

mceclip5.png

Vrijgeven van aanvulopdrachten

Zodra een aanvulopdracht in behandeling wordt genomen op de scanner wordt de betreffende gebruiker op de aanvulopdracht geregistreerd, deze is zichtbaar in de kolom In behandeling door.

Als een aanvulopdracht in behandeling is door een gebruiker, dan kan deze niet worden overgenomen door een andere gebruiker. Dit is om te voorkomen dat eenzelfde aanvulopdracht meerdere keren wordt uitgevoerd.

Mocht het gebeuren dat een scanner bijvoorbeeld uitvalt of geen verbinding meer heeft, kan het gebeuren dat een aanvulopdracht onterecht in behandeling blijft. Om te voorkomen dat deze aanvulopdracht hierdoor niet meer kan worden opgepakt, is het mogelijk om de aanvulopdracht vrij te geven met de button Vrijgeven.

mceclip6.png

Unskippen van aanvulopdrachten

Vanuit de scanner is het ook mogelijk om een aanvulopdracht te skippen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker de volgende aanvulopdracht te zien krijgt. Om deze overgeslagen aanvulopdracht alsnog te kunnen uitvoeren, dient het skippen ongedaan gemaakt te worden. Dit is mogelijk door het vinkje in de kolom Overgeslagen te verwijderen (dubbelklikken) en op Opslaan te drukken. Hierna zal de aanvulopdracht weer naar voren komen in de scanner.

 

Hier lees je meer over het uitvoeren van de aanvulopdrachten op de windows mobile en de warehouse app.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1