Uitvoeren van aanvulopdrachten voor picklocaties met de Warehouse mobile

De aanvulopdrachten die zijn gegenereerd vanuit de management portal (lees meer) kunnen worden uitgevoerd met de mobile applicatie of de warehouse app. Het uitvoeren van de opdrachten zorgt er direct voor dat de voorraad wordt verplaatst van de bulk naar de picklocaties.

Op deze pagina wordt beschreven hoe je de aanvulopdracht uitvoert met de mobile applicatie.

Vanuit het hoofdmenu van de mobile applicatie ga je naar Voorraadbeheer > Aanvullen om de eerste aanvulopdracht te tonen. Met het tonen van de aanvulopdracht wordt de aanvulopdracht in behandeling genomen door de gebruiker waarmee je bent ingelogd. Dit zorgt ervoor dat een andere gebruiker de aanvulopdracht niet getoond krijgt.

De volgorde waarin de aanvulopdrachten worden getoond, wordt als volgt bepaald:

 1. Grootste tekort o.b.v. orderbehoefte
 2. Grootste tekort o.b.v. orderbehoefte + min/max
 3. Grootste tekort o.b.v. min/max

De aanvulopdrachten met de grootste tekorten worden dus als eerst getoond. Hierbij krijgen de tekorten op basis van orderbehoefte voorrang.

Uitvoeren van de aanvulopdracht

Het eerste scherm van de aanvulopdracht toont de hele aanvulopdracht. Linksboven staat het magazijn waarin de aanvulopdracht plaatsvindt, daarnaast staat de bulk locatie vanwaar gepickt dient te worden. In het witte vlak staat het artikel en de artikelcode dat aangevuld moet worden. Linksonder staat de picklocatie die aangevuld dient te worden, dit is de standaard locatie van het artikel. Rechtstonder staat tenslotte het aantal dat aangevuld dient te worden.

mceclip0.png

Met de volgende stappen voer je de aanvulopdracht vervolgens uit:

 1. Scan de bulk locatie (of het artikel)
 2. Scan het artikel (of de bulk locatie)
 3. Geef het aantal op
   • Indien het een serienummer artikel betreft, geef je hier de serienummers op
   • Indien het een batchnummer artikel betreft, geef je hier de batchnummers op
 4. Scan de picklocatie

mceclip1.png  mceclip2.png  mceclip3.png

Skippen van de aanvulopdracht

Op het scherm van de aanvulopdracht is ook een Skip (F2) button te vinden. Hiermee kan de gebruiker besluiten om de aanvulopdracht niet uit te voeren en door te gaan naar de volgende aanvulopdracht. Het skippen van de aanvulopdracht zorgt ervoor dat er een vinkje in portal komt te staan in de kolom Overgeslagen. Deze aanvulopdrachten zullen ook niet getoond worden bij andere gebruikers. Door in de portal het vinkje te verwijderen, kan de aanvulopdracht alsnog worden uitgevoerd.

Afwijken van de voorgestelde bulk locatie

Boxwise bepaald o.b.v. alfabetische volgorde van welke bulk locatie er gepickt moet worden. Mocht je toch liever van een andere locatie willen picken, dan is dat mogelijk. Na het scannen van het artikel wordt gevraagd om de voorgestelde bulk locatie te scannen. In plaats daarvan kan je ook op Change (F2) drukken en een andere bulk locatie scannen. Door vervolgens voor Ok (F4) te kiezen zie je welke andere locaties beschikbaar zijn met voorraad.

mceclip4.png  mceclip6.png  mceclip7.png

Afwijken van de voorgestelde picklocatie

Net als dat je kan afwijken van de voorgestelde bulk locatie is het ook mogelijk om af te wijken van de voorgestelde locatie om aan te vullen. De locatie die boxwise voorstelt is de standaard locatie van het artikel. Met Change (F2) in het scherm om de nieuwe locatie te scannen kun je een alternatieve locatie scannen. Door vervolgens voor Ok (F4) te kiezen zie je een lijst met locaties om handmatig te selecteren, bovenaan staan hier de standaard locatie en de picklocaties met voorraad van het artikel.

mceclip8.png  mceclip9.png  mceclip10.png

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0