Waar stel ik de minimale en maximale voorraad aantallen in voor de pick voorraad?

De aanvulopdrachten voor het aanvullen van de pick locaties kunnen rekening houden met een minimale en maximale pick voorraad. Deze aantallen hebben betrekking op de totale pick voorraad en niet op één pick locatie. In zowel Exact Globe als Afas Profit zijn er geen standaard velden om deze aantallen in kwijt te kunnen. Daarom wordt hieronder beschreven hoe dit per ERP systeem ingericht kan worden.

Exact Globe

In Exact Globe is het mogelijk om per artikel een aantal vrije velden te gebruiken. Deze vrije velden vind je in Exact terug op het tabblad Extra in het onderhoud van een artikel. De volgende velden zijn te gebruiken om de minimale en maximale pick voorraad aantallen in te registreren:

 • Gebruikersveld_01 t/m Gebruikersveld_10 (of: Userfield_01 t/m Userfield_10)
 • Gebruikersnummer_01 t/m Gebruikersnummer_13 (of: UserNumber_01 t/m UserNumber_13)

mceclip0.png

Naast de inrichting in Exact Globe dien je in boxwise aan te geven welke velden je hiervoor gebruikt. Ga naar Instellingen > ERP Connectie en geef bij de volgende twee velden aan wat het betreffende vrije veld in Exact is:

 • Database field minimum pick quantity
 • Database field maximum pack quantity

mceclip1.png

 

Afas Profit

Bij de inrichting van Afas Profit voor boxwise dienen er een aantal vrije velden geïmporteerd te worden. Hiervoor wordt bij de installatie van boxwise een importbestand (Magazijnlocatie.fie) meegeleverd. Ook dient de get connector BOXwise_GetPickMinMaxQuantitiesPerItem toegevoegd te worden. Op deze pagina staat meer beschreven over het inrichten hiervan.

Zodra deze velden staan ingericht en de connector is geïmporteerd kan de minimale en maximale pick voorraad op de volgende manier ingesteld worden bij een artikel:

 1. Open de eigenschappen van een artikel
 2. Ga naar het tabblad Voorraad en vink Magazijntoewijzing aan
 3. Druk op OK
 4. Open nogmaals de eigenschappen van hetzelfde artikel en ga naar het tabblad Magazijntoewijzing
 5. Druk op Nieuw
 6. Selecteer het magazijn waarvoor je de minimale en maximale pick voorraad wilt instellen en druk tweemaal op Volgende
 7. Voer de gewenste aantallen in bij de velden Minimum pick voorraad en Maximum pick voorraad en druk op Voltooien

mceclip2.png

Als er al een magazijntoewijzing was ingericht van het artikel, dan kan je na het openen van het tabblad Magazijntoewijzing direct dubbelklikken op het gewenste magazijn en naar het tabblad Aanvulopdrachten (BW) gaan om de twee velden te raadplegen.

In Boxwise hoeft hierna geen aanvullende inrichting gedaan te worden.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0