Welke typen labels zijn er?

Labels zijn onmisbaar in de logistiek en kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Boxwise heeft daarom een groot aanbod aan verschillende label typen. Elk label heeft zijn eigen dataset en kan op verschillende manieren in de applicatie worden afgedrukt. Op deze pagina worden de verschillende typen labels toegelicht.

Artikel labels

Voor artikelen zijn er diverse label typen beschikbaar. Al deze labels kunnen ingericht worden in de management portal via Stamgegevens > Labels.

Voor deze label typen worden geen standaard lay-outs meegeleverd met boxwise. De reden hiervoor is dat er veel verschillende soorten en maten labels gebruikt worden voor artikelen en er in die zin geen goede standaard is voor alle gebruikers.

Labeltype: Item

Labels van dit type kunnen afgedrukt worden vanuit Artikel Informatie in de touch en mobile applicatie en bevatten informatie over het artikel die je selecteert om labels voor af te drukken.

Labeltype: Item (Serial/Batch)

Labels van dit type zijn bedoeld voor serie- en batch artikelen en hebben een uitgebreidere dataset als labels van het type Item. Ook deze labels zijn af te drukken vanuit Artikel Informatie in de touch en mobile applicatie.

Labeltype: Purchase Receive

Labels van dit type zijn ook bedoeld om artikelen te labelen. Deze labels zijn echter beschikbaar bij het ontvangen van inkooporders. De dataset heeft naast de artikel specifieke velden ook velden met betrekking tot de leverancier waarvoor wordt ontvangen.

Labeltype: Purchase Receive (Serial/Batch)

Labels van dit type zijn bedoeld voor serie- en batch artikelen en kunnen worden afgedrukt tijdens het ontvangen van serie - en batch artikelen. De dataset van deze labels bevat ook velden voor de serie- en batchnummer informatie.

Labeltype: RMA Receive

Labels van dit type kunnen afgedrukt worden bij het ontvangen van RMA orders en bevatten informatie van het retour gekomen artikel.

Labeltype: Dataset labels

Naast de bovengenoemde labeltypen kunnen er ook labels voor artikelen afgedrukt worden met behulp van 'Dataset labels'. Zie het gelijknamige kopje verder op deze pagina.

 

SSCC labels

SSCC labels bevatten altijd een unieke SSCC code en zijn bedoeld om verzendcolli te kunnen traceren. Boxwise levert standaard lay-outs mee die voldoen aan de officiële GS1 specificaties. De onderstaande labeltypen zijn beschikbaar voor SSCC registratie. 

Labeltype: Homogeneous SSCC

Labels van dit type zijn SSCC labels voor homogene colli (met één artikel) en kunnen afgedrukt worden in het inpakproces.

Labeltype: Mixed SSCC

Labels van dit type zijn SSCC labels voor heterogene colli (met verschillende artikelen) en kunnen afgedrukt worden in het inpakproces.

Labeltype: SSCC-Pregenerated

Labels van dit type zijn SSCC labels die afgedrukt kunnen worden vanuit de management portal via Stamgegevens > Genereer Barcodes en kunnen kunnen gebruikt worden om labels te genereren met een SSCC nummerreeks. Deze labels gebruik je als je al tijdens het picken artikelen wilt toevoegen aan SSCC's.

 

License plate labels

License plates kunnen ook wel ladingdragers genoemd worden en zijn bedoeld om meerdere artikelen (op b.v. één pallet) in één keer te kunnen verplaatsen. Bij een license plate hoort vanzelfsprekend ook een label. Boxwise levert hiervoor een standaard lay-out mee, maar het is ook mogelijk om een eigen lay-out in te richten via Stamgegevens > Labels in de management portal.

Labeltype: License Plate

Labels van dit type kunnen afgedrukt worden tijdens het ontvangstproces (wanneer de license plates worden aangemaakt) of vanuit het overzicht met alle license plates in de management portal. Op het label staat informatie over de license plate, maar bevat geen informatie over de artikelen die onderdeel uitmaken van de license plate.

 

Batch labels

Labeltype: Batch

Labels van dit type hebben betrekking op pick batches en kunnen afgedrukt worden vanuit de touch applicatie of de management portal in de batch overzichten.

 

Colli labels

Labeltype: Transport package

Labels van dit type kunnen afgedrukt worden bij het inpakken en verzenden van orders en bevatten informatie over de inhoud van de geselecteerde colli. Op deze manier kunnen de specifieke artikelen en aantallen in een colli afgedrukt worden op een label.

 

Diverse labels

Labeltype: Pregenerated barcode

Labels van dit type kunnen afgedrukt worden vanuit de management portal via Genereer Barcodes en kunnen kunnen gebruikt worden om labels te genereren met een nummerreeks. Deze barcodes kunnen vervolgens gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

 

Dataset labels

Labeltype: Dataset

Dataset labels zijn labels die je afdrukt vanuit de management portal op basis van een geselecteerde set aan gegevens. Dataset labels maken het mogelijk om labels af te drukken voor alle data die je in het gekoppelde ERP systeem hebt staan. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om locatie labels, Kanban labels of artikel labels met informatie uit vrije velden af te drukken. 

Bij het inrichten van dit type label dien je een (externe) dataset te koppelen. Alle gegevens in die set kunnen afgedrukt worden op deze labels. Hoe je deze dataset samenstelt (query of getconnector) is afhankelijk van het ERP systeem waarmee boxwise is gekoppeld.

Lees hier meer over dataset labels

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0