Om ad-hoc tellingen te doen met de Warehouse app ga je vanuit het hoofdmenu van de app naar Ad-hoc tellen in de sectie Voorraadbeheer.
Het scherm dat nu geopend wordt is een lijst met alle openstaande tellingen. Dit zijn tellingen die nog niet zijn verwerkt richting het ERP. Aan het gekleurde bolletje kan je zien wat voor status de telling heeft:
- Grijs - niet geteld
- Blauw - geteld
- Geel - hertellen
- Groen - goedgekeurd
- Rood - fout bij verwerking
Wanneer er geen tellingen open staan, dan is deze lijst vanzelfsprekend leeg en wordt de tekst Geen resultaten getoond.
Stap 1: Locatie
Om een nieuwe telling toe te voegen dien je eerst de locatie op te geven waarop je wilt tellen. Dit kun je op twee manieren doen:
Scan de locatie
Door een locatie te scannen als je in de lijst met tellingen zit, heb je de locatie direct geselecteerd. Uitzondering hierop is dat de gescande locatie in meerdere magazijnen bestaat. Als dat het geval is, dan wordt er een lijst getoond met die magazijnen en dien je een keuze te maken.
Handmatig: druk op het plus icoon
Door op het plus icoon in de header te header te drukken wordt er een lijst met locaties getoond. Hier kan je vervolgens de gewenste locatie zoeken en selecteren.
Stap 2: Artikel
Nadat je de locatie hebt opgegeven, dien je het artikel voor de telling te selecteren. Ook dit kan weer op twee manieren:
Scan het artikel
Door het artikel te scannen wordt het artikel direct geselecteerd.
Handmatig
Door op Handmatig te drukken wordt er een lijst getoond met artikelen. Hier kan je vervolgens het gewenste artikel zoeken en selecteren.
Stap 3: Aantal
Als ook het artikel is geselecteerd, dan wordt het scherm getoond waar je het aantal kunt ingeven. Geef hier de totale voorraad van het artikel op de locatie op. Druk vervolgens op de Bevestigen button.
De telling is nu aangemaakt en is toegevoegd in de lijst van openstaande tellingen. De status van de telling is hier blauw/geteld.
Batch- en serie artikelen
Bij het tellen van batch- en serie artikelen dien je na het scannen van het artikel respectievelijk een batch- en serienummer op te geven. Bij batchnummers dient er vervolgens ook een aantal opgegeven te worden. Bij serienummers hoeft dat niet omdat het aantal daar altijd 1 is.
Het is hier optioneel ook mogelijk om een einddatum op te geven. Hier kan dan bijvoorbeeld een THT datum opgegeven worden.
Locaties locken
Als je een magazijn hebt met weinig locaties en veel artikelen op een locatie, dan wil je waarschijnlijk niet bij elke telling de locatie weer opnieuw moeten scannen.
Om te voorkomen dat je bij elke telling de locatie weer opnieuw moet opgeven, kun je een locatie ook locken. Doe dit op de volgende manier:
- Druk op icoontje met het slotje (rechtsonder)
- Scan de locatie
- Scan artikel
- Geef aantal op en bevestig
Je ziet nu in de instructie balk onderaan het scherm dat de laatst gescande locatie nog gelockt is. Je kunt nu direct een artikel scannen voor die locatie.
Door nogmaals op het icoontje te drukken wordt de locatie lock weer vrijgegeven.
Tellingen filteren en sorteren
De lijst met tellingen kan gefilterd en gesorteerd worden. Doe dit door in eerste instantie op het filter icoon in de header te drukken. Het onderstaande scherm wordt getoond.
Je kunt nu sorteren op de volgende velden:
- Locatie
Door op de (sorteer)chip en Bevestigen te drukken wordt de sortering geactiveerd. Hierbij is 1 keer drukken oplopend sorteren en 2 keer drukken aflopend sorteren. Als je dan nogmaals drukt, wordt de sortering weer gedeactiveerd.
Je kunt filters toevoegen voor de volgende velden:
- Status
- Geteld door
Door op de (filter)chip en Bevestigen te drukken wordt het filter geactiveerd. Bij nogmaals op het filter drukken wordt het filter weer gedeactiveerd.
Na het bevestigen van de sorteer- en filter chips worden ze zichtbaar bovenaan de lijst met tellingen. Hier kunnen ze weer verwijderd worden via een longpress op de chip.
Ad-hoc telling goedkeuren
Via de management portal kan je ad-hoc tellingen goedkeuren. Hier lees je hoe dat werkt.