Inkooporders ontvangen met de Warehouse app

Om inkooporders te kunnen ontvangen met de Warehouse app ga je vanuit het hoofdmenu van de app naar Ontvangen in de sectie Inkomend.

Overzicht leveranciers en voorontvangsten

Het overzicht van de leveranciers wordt verdeeld in twee tabjes: Inkooporders en Voorontvangsten. Onder het tabje Inkooporders staan alle leveranciers met openstaande inkooporders, onder het tabje Voorontvangsten staan alle openstaande voorontvangsten.

Per leverancier wordt het volgende getoond:

 • Naam van de leverancier
 • Code van de leverancier
 • Aantal openstaande inkooporders

Per voorontvangst wordt het volgende getoond:

 • Omschrijving van de voorontvangst
 • Nummer van de voorontvangst
 • Aantal orders in de voorontvangst
 • Datum van ontvangst

mceclip0.png

Met de zoekfunctie kun je zoeken naar een specifieke leverancier of inkooporder. Deze zoekterm wordt meegenomen naar het volgende scherm met het overzicht van de inkooporders. Hierdoor hoef je bij het zoeken naar een specifieke inkooporder niet twee keer de inkooporder in te voeren.

Overzicht inkooporders

Na het selecteren van de juiste leverancier worden de openstaande inkooporders getoond van die leverancier. Per inkooporder wordt hier het volgende getoond:

 • Inkoopordernummer
 • Referentie
 • Inkooporderdatum
 • Aantal openstaande inkooporderregels
 • Magazijn van de inkooporder

mceclip1.png

Door op een inkooporder te drukken of door het scannen van een inkooporder wordt de inhoud van de inkooporder getoond.

Door een longpress te doen op één van de inkooporders wordt de multi-select modus ingeschakeld waarmee het mogelijk wordt om meerdere inkooporders te selecteren voor ontvangst.

Ontvangen van een (standaard) artikel

Zodra je één of meerdere inkooporders hebt geopend om te ontvangen zie je alle nog te ontvangen regels van de betreffende inkooporder.

mceclip2.png

Om een artikel te ontvangen scan je het artikel of druk je tweemaal op de regel in de lijst. Er verschijnt nu een scherm om het aantal in te voeren dat je wilt ontvangen. Voer hier het aantal in en bevestig met de bevestigingsknop rechts onderin het scherm.

mceclip0.png

Je keert nu terug in de lijst met inkooporderregels. Op de regel zie je nu een groen bolletje als de regel compleet is ontvangen of een geel bolletje als de regel deels is ontvangen.

Batch- en serie artikelen

Bij het ontvangen van batch- en serie artikelen kan je niet direct het aantal dat je ontvangt invoeren. Je moet namelijk eerst opgeven welke batchnummers of serienummers zijn ontvangen. Bij batchnummers zal je vervolgens het aantal kunnen opgeven, bij serienummers is het aantal altijd 1. Ook is het mogelijk om een einddatum te registreren, hier kan bijvoorbeeld de expiratiedatum (of "THT datum") mee worden vastgelegd.

mceclip2.png   mceclip1.png

Verwerken van de ontvangst

Als je alle regels compleet hebt ontvangen, dan zul je automatisch een pop-up getoond krijgen met de vraag of de ontvangst verwerkt dient te worden. Door hier te bevestigen wordt de ontvangst verwerkt en zullen de artikelen worden opgeboekt in de voorraad.

Het is ook altijd mogelijk om de ontvangst al te verwerken zonder dat alle regels compleet zijn ontvangen. Dit doe je met de verwerkingsknop rechts onderin het scherm.

Nadat de verwerking klaar is, zal de vraag gesteld worden of je de ontvangen artikelen wilt inruimen. Wanneer je dit met Ja beantwoord zal je direct naar de functie Verplaatsen worden doorgestuurd waar de juiste ontvangstlocatie is geselecteerd.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1