Balie uitgifte met de Warehouse app

Wanneer je een levering wilt doen aan een klant zonder dat je daarvoor een verkooporder in het systeem hebt staan, dan is de beste optie hiervoor een balie uitgifte. De verwerking van een balie uitgifte zal in Afas Profit leiden tot een zogenaamde balie-/directfactuur en in Exact Globe tot een geleverde verkooporder.

Om een balie uitgifte te doen met de Warehouse app ga je vanuit het hoofdmenu van de app naar Balie uitgifte in de sectie Uitgaand.

Magazijn en klant selectie

Voordat er daadwerkelijk artikelen toegevoegd kunnen worden aan een balie uitgifte dient eerst duidelijk te zijn vanuit welk magazijn de balie uitgifte geleverd dient te worden en voor welke klant de balie uitgifte is.

mceclip0.png

Bij het openen van de balie uitgifte functionaliteit dien je eerst het magazijn te selecteren. Nadat het magazijn is geselecteerd volgt er een scherm waar je een klant kunt zoeken en selecteren. Je kunt een klant ook selecteren door het klantnummer te scannen.

mceclip1.png

Wanneer je geen nieuwe balie uitgifte wilt starten maar een bestaande wilt hervatten, kies je voor het tabblad Openstaand. Selecteer hier vervolgens de balie uitgifte die je wilt hervatten.

Artikelen toevoegen

Wanneer het magazijn en de klant geselecteerd zijn, wordt de inhoud van de balie uitgifte getoond. Bij het starten van een nieuwe balie uitgifte zal dit scherm leeg zijn.

mceclip2.png

Je kunt nu artikelen toevoegen door een artikel te scannen of door op het plus icoontje te drukken. Het scannen is hier de snelste manier omdat je dan direct het artikel selecteert. Via het plus icoontje zal er eerst een lijst getoond worden waar je het artikel kunt zoeken en selecteren.

Nadat het artikel geselecteerd is, zal je een scherm zien waar je de locatie kunt selecteren waarvan je het artikel wilt leveren. Wanneer een artikel maar op één locatie ligt, zal je direct naar het aantal invoer scherm gaan. In dit scherm staat dan ook de locatie waar het artikel ligt.

mceclip3.png

Geef een aantal op en bevestig om het artikel toe te voegen aan de balie uitgifte. Je komt nu terug in het overzicht van de balie uitgifte. Voeg op dezelfde manier eventueel meer artikelen toe aan de balie uitgifte.

mceclip4.png

Batch- en serie artikelen

Bij standaard artikelen dien je na het selecteren/scannen van het artikel direct het aantal op te geven. Bij batch- en serie artikelen dien je eerst het batchnummer en serienummer op te geven. Vanzelfsprekend kunnen hier alleen batch- en serienummers geselecteerd worden die beschikbaar zijn op de opgegeven locatie.

mceclip1.png   mceclip2.png

Verwerken van de balie uitgifte

Als je alle artikelen die je wilt uitleveren hebt toegevoegd aan de balie uitgifte, dan druk je op de verwerkingsbutton. De balie uitgifte zal nu worden aangemaakt in het ERP systeem.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0