Wat doet de One scan functionaliteit?

Wanneer je in boxwise een artikel scant, wordt je daarna gevraagd om een aantal op te geven. Dit geldt voor alle functionaliteiten waar een aantal van toepassing is, denk hierbij aan picken, verplaatsen, tellen en inpakken. Als je het aantal niet handmatig wilt opgeven maar elk artikel wilt scannen, dan kan je gebruik maken van de "One scan" functionaliteit.

Indien je "One scan" inschakelt, wordt bij elke scan van het artikel het aantal met 1 opgehoogd. Als je bijvoorbeeld 5 stuks van een artikel moet picken, dan dien je het artikel 5 keer te scannen.

Het inschakelen van "One scan" doe je per gebruikerssessie op de betreffende client (app, scanner, touch). Na het uitloggen op de client, wordt de instelling altijd weer uitgezet.

Warehouse app

In de Warehouse app bevindt de optie zich altijd in het submenu rechtsboven in het scherm. Wanneer je op One scan drukt, wordt het onderstaande scherm getoond. Hier schakel je de functionaliteit in. Na het inschakelen is One scan overal in de scanner actief en kan bovendien ook overal weer worden uitgeschakeld.

 

Bij de picking functionaliteit is ook de optie "In lijst blijven" aanwezig. Wanneer dit is ingeschakeld, blijf je tijdens het scannen altijd in de picklijst en ga je niet naar het artikeldetailscherm. Voordeel hiervan is dat je het uiteindelijke aantal niet hoeft te bevestigen.

Warehouse mobile

In de Warehouse mobile is One scan in te schakelen via het submenu "Geavanceerd". Je opent deze altijd via F2. Kies vervolgens F4 om de optie in te schakelen. One scan stel je hier in per functionaliteit. 

mceclip0.pngmceclip2.png

Touch applicatie

Binnen de Touch applicatie is de One scan functionaliteit in te schakelen via de betreffende button in de header van het scherm. One scan stel je hier in per functionaliteit. 

mceclip3.png

Verplicht gebruik van One scan

Via de zone rechten is het mogelijk om in te stellen dat je verplicht gebruik maakt van One scan. Dit zone recht is alleen van toepassing op het picken, voor de andere functionaliteiten kun je dit (nog) niet instellen.

Het betreffende zone recht stel je in via "Stamgegevens > Zones" en heet "Mandatory use of One Scan".

mceclip1.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0