Automatisch batches maken met behulp van batch profielen

Om een order te picken is er in boxwise altijd een batch nodig, een batch zou ook een pickopdracht genoemd kunnen worden. Een batch kan één of meerdere orders bevatten, maar ook één of meerdere klanten.

Het maken van de batches kan handmatig worden gedaan of automatisch. Wanneer je dit automatisch wilt laten doen, zul je gebruik moeten maken van batch profielen. Hieronder wordt beschreven hoe je stap voor stap een taak inricht om automatisch batches te maken.

Stap 1 - Bepaal aan welke voorwaarden een order moet voldoen om automatisch gebatcht te mogen worden

Als je handmatig batches aanmaakt kan je op dat moment bepalen of een order wel of niet gepickt en verzonden mag worden. Als je de batches automatisch laat aanmaken zal je goed moeten bepalen aan welke voorwaarden een order moet voldoen om gebatcht te mogen worden. Deze voorwaarden kunnen bij stap 3 en 4 ingericht worden op de profielen.

Stap 2 - Maak een batch profiel aan

Ga in de management portal naar Stamgegevens > Profielen. Hier kan via Toevoegen een profiel aangemaakt worden. Zorg ervoor dat je in de kolom Type kiest voor Batch.

Stap 3 - Stel de instellingen op het batch profiel juist in

Nadat je het profiel hebt aangemaakt en hebt opgeslagen, dienen de instellingen op het profiel juist ingesteld te worden. Op de deze pagina staan de instellingen uitgelegd onder het kopje "Instellingen batch profiel".

mceclip1.png

Stap 4 - Richt de juiste filters op het batch profiel in

Standaard zullen alle orders die leverbaar zijn en vallen binnen het aantal dagen dat vooruit wordt gekeken, worden gebatcht. Als je bepaalde orders of klanten wilt uitsluiten, dan kan je dit regelen met filters. Filters zijn er in twee vormen: waarde filters en dataset filters. Meer uitleg over het instellen van de filters vind je op deze pagina onder het kopje "Filters".

mceclip2.png

Stap 5 - Plan een script taak voor het batch profiel

Als de instellingen en filters goed staan, dan kan je op de knop Scripttaak plannen drukken. Je wordt dan doorgestuurd naar de pagina Uitbreiding > Script Taken. Hier wordt een voorgevulde script taak getoond die het profiel aanroept om te batchen.

Je dient hier zelf de volgende zaken nog in te stellen:

  • Eventueel een aangepaste naam en beschrijving
  • Gebruiker waaronder de taak draait
  • Zone waarin de taak draait
  • Dagen en tijden waarop de taak draait

Zet de taak vervolgens op Actief en druk op Opslaan.

mceclip0.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0